فیلتر




بر اساس پردازنده گرافیکی

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
1 2

امروزه تکنولوژی پردازنده‌های گرافیکی (GPU) به گونه‌ای تکامل پیدا کرده است که مزایای خاصی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد. پردازنده‌های گرافیکی دنیای جدیدی از لپ‌تاپ‌های گیمینگ ، لپ‌تاپ برای تولید محتوا ، یادگیری ماشینی و غیره را برای شما باز می‌کنند.

پردازنده‌ گرافیکی چیست؟

پردازنده گرافیک گیمینگ

پردازنده گرافیکی یا GPU تبدیل به یکی از مهم‌ترین عناصر در لپ‌تاپ‌های شخصی و اداری شده است که برای پردازش موازی طراحی شده است. پردازنده گرافیکی در برنامه‌های زیادی از جمله کارهای گرافیکی و تدوین ویدیو مورد استفاده قرار می‌گیرد. با اینکه پردازنده‌های گرافیکی بیشتر بخاطر ظرفیت‌ها و توانایی‌هایشان در لپ‌تاپ گیمینگ شناخته‌ شده هستند، اما استفاده از این پردازنده‌ها در بحث تولید محتوا و هوش مصنوعی (AI) نیز به مرور در حال افزایش است. 

پردازنده‌های گرافیکی در ابتدا ساخته شدند تا سرعت خروجی گرفتن از گرافیک‌های سه بعدی را بیشتر کنند. به مرور زمان، آنها انعطاف‌پذیرتر شدند و امکان برنامه‌نویسی برای آنها فراهم شد که به قابلیت‌های آنها افزود. این قابلیت، این امکان را برای برنامه‌نویسان گرافیکی فراهم کرد تا جلوه‌های بصری جذاب‌تر و صحنه‌های واقعی‌تر با نوردهی پیشرفته و تکنیک‌های سایه‌زنی را خلق کنند. دیگر توسعه‌دهندگان همینطور شروع به استفاده از قدرت پردازنده گرافیکی کردند تا سرعت عملکرد دستگاه و یادگیری عمیق را به طرز قابل توجهی بالاتر ببرند.

عملکرد GPU و CPU در لپ‌تاپ

پردازنده گرافیکی به گونه‌ای تکامل پیدا کرده است تا مکملی برای فامیل نزدیکش یعنی پردازنده (CPU) باشد. در حالیکه پردازنده‌ها به لطف نوآوری‌ها در طراحی شاهد پیشرفت در عملکرد کلی، نرخ کلاک و تعداد هسته بوده است، پردازنده‌های گرافیکی ساخته شده‌اند تا به طور ویژه به انجام حجم کاری گرافیکی دستگاه سرعت ببخشد. دانستن نقش GPU و CPU کمک زیادی به شما در هنگام خرید می‌کند.

تفاوت GPU و CPU در لپ‌تاپ

تفاوت GPU و CPU در لپ‌تاپ

عبارات پردازنده گرافیکی و کارت گرافیک معمولاً به اشتباه بجای یکدیگر استفاده می‌شوند اما یک تفاوت جزئی میان این دو وجود دارد. همانطور که پردازنده به صورت یک صفحه به مادربرد اضافه می‌شود، کارت گرافیک هم درست همینطور است و شامل پردازنده گرافیکی یا GPU نیز می‌شود. کارت گرافیک شامل تعدادی از عناصر است که امکان عملکرد و اتصال پردازنده گرافیکی به سایر بخش‌های دستگاه را فراهم می‌کند.

پردازنده‌های گرافیکی در دو نوع عرضه می‌شوند: یکپارچه و مجزا. پردازنده‌ی گرافیکی یکپارچه بصورت یک کارت جداگانه عرضه نمی‌شود و کنار پردازنده جای گرفته است. پردازنده گرافیکی مجزا، یک چیپست مجزاست که روی برد نصب می‌شود و معمولاً به جایگاه PCI Express متصل می‌شود.

پردازنده گرافیکی یکپارچه

پردازنده گرافیکی یکپارچه

اغلب پردازنده‌های گرافیکی موجود در بازار از نوع یکپارچه هستند. در ادامه به چیستی و چگونگی عملکرد این پردازنده‌های یکپارچه در کامپیوتر شما می‌پردازیم. یک پردازنده همراه با یک پردازنده‌ی گرافیکی یکپارچه روی مادربرد عرضه می‌شود که باعث کاهش ضخامت، وزن و مصرف برق دستگاه، و همینطور صرفه‌جویی در هزینه می‌شود.

تکنولوژی گرافیک اینتل که شامل Intel® Iris® Plus و Intel® Iris® Xe می‌شود، پیشتاز تکنولوژی پردازنده‌ گرافیکی یکپارچه است. کاربران با استفاده از گرافیک اینتل می‌توانند یک تجربه‌ی بی‌نظیر از گرافیک را در دستگاه‌شان داشته باشند که عملکردی بی‌نقص دارد و باعث افزایش طول عمر باتری می‌شود.

پردازنده گرافیکی مجزا

پردازنده گرافیکی مجزا

بسیاری از برنامه‌های کامپیوتری می‌توانند بدون مشکل روی پردازنده‌های یکپارچه اجرا شوند اما در صورت استفاده از برنامه‌های سنگین که نیاز به قدرت بیشتری دارند، پردازنده گرافیکی مجزا عملکرد بهتری دارد. 

این پردازنده‌های گرافیکی قدرت پردازش بیشتری به دستگاه می‌دهند ولی در عوض مصرف انرژی مضاعف و تولید گرمای بیشتری دارند. پردازنده‌های گرافیکی مجزا معمولاً احتیاج به یک خنک‌کننده‌ی مخصوص دارند که عملکرد آنها را بالا می‌برد.

موارد استفاده‌ی پردازنده‌های گرافیکی

دو دهه‌ی پیش، پردازنده‌های گرافیکی عموماً برای افزایش سرعت برنامه‌های گرافیکی و سه بعدی مانند بازی‌ها مورد استفاده قرار می‌گرفت اما با آغاز قرن 21، مهندسین کامپیوتر متوجه شدند که پردازنده‌های گرافیکی پتانسیل این را دارند که دشوارترین مسئله‌های محاسباتی را نیز حل کنند.

این قضیه باعث شد تا استفاده‌ی عمومی از پردازنده‌های گرافیکی رواج پیدا کند. حالا تکنولوژی گرافیک برای حل بسیاری از مشکل‌‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد. پردازنده‌های گرافیکی امروزی امکان برنامه‌نویسی بیشتری را در مقایسه با قبل دارند که امکان انعظاف‌پذیری آنها برای افزایش سرعت عملکرد برنامه‌ها را فراهم می‌کند.

پردازنده‌ مناسب گیمینگ

پردازنده‌ مناسب گیمینگ

امروزه بازی‌های ویدیویی با گرافیک‌ فوق واقعی و گسترده و دنیای پیچیده از نظر محاسباتی سنگین‌تر شده‌اند. با تکنولوژی‌های پیشرفته صفحه نمایش مانند کیفیت 4K و نرخ تازه‌سازی بالا، همراه با رشد بازی‌های واقعیت مجازی (VR) تقاضای پردازنده‌های گرافیکی در بازار در حال افزایش است. پردازنده‌های گیمینگ توانایی خروجی گرفتن طرح‌های گرافیکی بصورت 2 بعدی و 3 بعدی را دارند. با عملکرد بهتر گرافیک، بازی‌ها می‌توانند در رزولوشن بالاتر و فریم ریت سریع‌تر اجرا شوند.

بهترین پردازنده برای تدوین ویدیو و تولید محتوا

بهترین پردازنده برای تدوین ویدیو و تولید محتوا

تا سال‌ها، تدوینگران ویدیو و طراحان گرافیکی و دیگر متخصصان این حوزه درگیر مدت زمان طولانی خروجی گرفتن کارهایشان بودند. امروز، پردازش موازی که توسط پردازنده‌های گرافیکی عرضه می‌‌شود، خروجی گرفتن از کارهای ویدیویی و گرافیکی با رزولوشن بالا را سریع‌تر کرده است.

وقتی صحبت از عملکرد می‌شود، پردازنده اینتل حرف اول را در پردازدنده گرافیکی می‌زند. گیمرها و تولیدکنندگان محتوا می‌توانند عملکرد بهتر و قابلیت‌های جدیدی را با پردازنده گرافیکی Intel® Iris® تجربه کنند. این پردازنده گرافیکی برای نسل یازدهم از پردازنده‌های Intel Core بهینه‌سازی شده است که بصورت پردازنده گرافیکی یکپارچه روی پردازنده قرار می‌گیرد و بهترین گزینه برای لپ‌تاپ‌های فوق باریک و سبک است. بعضی از لپ‌تاپ‌ها همینطور شامل Intel® Iris® Xe MAX نیز می‌شوند که اولین پردازنده‌ی گرافیکی مجزای اینتل بعد از 20 سال است.

پردازنده گرافیکی مجزای Intel® Iris® Xe MAX طراحی شده است تا عملکرد گرافیکی پیشرفته‌ای به قابلیت‌های رسانه‌ای مانند اجرای بی‌نقص بازی‌ها در 1080p ، در حالی که روی لپ‌تاپ‌های سبک نصب می‌شود را ارائه دهد. بعلاوه با قرار گرفتن در کنار نسل یازدهم از پردازنده‌های Intel Core، پردازنده‌ی گرافیکی Intel® Iris® Xe MAX و تکنولوژی Deep Link اینتل، شما می‌توانید شاهد عملکرد 1.4 برابری AI1 و 2 برابری عملکرد Encoding برای پخش ویدیوها باشید.

پردازنده گرافیکی برای یادگیری ماشینی

پردازنده گرافیکی برای یادگیری ماشینی

بعضی از جذاب‌ترین برنامه‌هایی که از تکنولوژی پردازنده‌های گرافیکی استفاده می‌کنند، هوش مصنوعی (AI) و یادگیری ماشینی است؛ چرا که پردازنده‌های گرافیکی شامل میزان خارق‌العاده‌ای از توانایی محاسباتی است. پردازنده‌های گرافیکی به لطف عملکرد ذاتی‌شان که بر پایه‌ی پردازش موازی است می‌توانند سرعت زیادی به کارهای کامپیوتری مانند تشخیص عکس ببخشند. بسیاری از تکنولوژی‌های یادگیری‌ ماشینی امروز متکی به همکاری پردازنده گرافیکی و پردازنده است.

پردازنده‌ی گرافیکی برای مرکز داده (Data Center)

بهترین پردازنده گرافیکی

در مرکز داده، اینتل از تجربه‌های بصری شگفت‌انگیز با پردازنده گرافیکی یکپارچه در پردازنده‌های Intel Xeon پشتیبانی می‌کند.

اینتل همینطور پردازنده‌های گرافیکی مجزا با سرور اینتل نیز عرضه می‌کند. این پردازنده که استفاده‌ی عمومی دارد بر اساس معماری Intel Xe ساخته شده است و هدف آن ارائه‌ی عملکردی بی‌نقص در پخش آنلاین رسانه، گیمینگ بر اساس فضای ابری و اِنکُد کردن ویدیوهاست.

تکنولوژی پردازنده‌ی گرافیکی اینتل

بهترین پردازنده گرافیک اینتل

اینتل برای مدتی است که پیشتاز تکنولوژی پردازنده‌ی گرافیکی است مخصوصاً در کامپیوترها. اخیراً، گرافیک Intel® Iris® Xe و Intel® UHD Graphics که در پردازنده نسل یازدهم اینتل یکپارچه شده‌اند از 4K HDR و گیمینگ با رزولوشن 1080p پشتیبانی می‌کنند.

اینتل برای برای کاربران لپ‌تاپ هم گرافیک Intel® Iris® Xe MAX را عرضه کرده است. شما با اولین پردازنده گرافیکی مجزا برای کامپیوترها که بر اساس معماری Intel Xe ساخته شده است، عملکرد و قابلیت‌های جدیدی را برای تولید محتوا و گیمینگ تجربه خواهید کرد.

نحوه‌ی اضافه کردن کارت گرافیک به لپ‌تاپ

نحوه‌ی اضافه کردن کارت گرافیک به لپ‌تاپ

آیا امکان اضافه کردن کارت گرافیک به لپ‌تاپ وجود دارد؟ برای پاسخ به این سوال در ادامه همراه ما باشید.

در بیشتر موارد، اضافه کردن کارت گرافیک به لپ‌تاپ ممکن نیست. اگر به دنبال عملکردی بهتر در گیمینگ هستید، تنها راه منطقی خرید یک لپ‌تاپ جدید است.

اکثریت لپ‌تاپ‌ها مجهز به پردازنده‌ی گرافیکی یکپارچه هستند و این یعنی پردازنده‌ی گرافیکی یا GPU بطور دائم به مادربرد متصل شده است و امکان جدا کردن آن وجود ندارد.

این روزها، بسیاری از پردازنده‌ها دارای پردازنده‌ی گرافیکی هستند و این یعنی اگر قصد ارتقا دادن گرافیک را دارید، باید پردازنده را تعویض کنید. بعنوان مثال شما اگر به پردازنده‌های اینتل نگاهی بیندازید متوجه می‌شوید که پردازنده‌های گرافیکی یکسان یا مشابهی در سری پردازنده‌های Core استفاده می‌شود. این یعنی شما حتی اگر پردازنده‌تان را هم ارتقا دهید، شاهد پیشرفت در عملکرد گرافیک نخواهید بود.

بعلاوه در بعضی موارد، اگر شما لپ‌تاپ‌تان را باز کنید، دستگاه دیگر تحت پوشش گارانتی قرار نمی‌گیرد.

اگر به دنبال خرید لپ‌تاپ گیمینگ هستید، کامپیوترها انتخاب بهتری برای شما هستند، چرا که شما هزینه‌ی کمتری می‌کنید و در عوض عملکرد بهتری هم خواهید داشت اما ممکن است این یک راه حل ایده‌آل برای همه نباشد.

نحوه اضافه کردن کارت گرافیک به لپ‌تاپ

آموزش نصب کارت گرافیک لپ تاپ

یک راه برای اضافه کردن کارت گرافیک لپ‌تاپ وجود دارد اما این روش برای گیمینگ مناسب نیست. با اینکه ممکن است کمی عجیب به نظر برسد اما شما می‌توانید یک کارت گرافیک به خروجی USB متصل کنید. انجام این کار قدرت گرافیکی بیشتری به شما می‌دهد و امکان استفاده از یک صفحه نمایش دیگر را هم می‌دهد. اگر لپ‌تاپ شما دارای خروجی VGA ،DisplayPort و یا HDMI است، اضافه کردن گرافیک از طریق خروجی USB امکان استفاده از یک صفحه نمایش سوم را هم برای شما فراهم می‌کند.