فیلتر




گوشی گیمینگ

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

.

گوشی گیمینگ ایسوس

1 2

راهنمای خرید گوشی گیمینگ

راهنمای خرید گوشی گیمینگ در قیمت های مختلف

این روزها به دلیل استقبال از بازی‌های موبایلی؛ گوشی‌های گیمینگ طرفداران زیادی پیدا کرده و یک بازار جدید برای شرکت‌های سازنده ایجاد شده تا با ساخت و توسعه گوشی‌هایی که ویژگی‌های مخصوص بازی را در خود جای داده‌اند لذت بازی با گوشی‌ها رو بیشتر از قبل می‌کنه اما داستان به اینجا ختم نشده و این شرکت‌ها حتی در گوشی‌های میان رده و پرچمدار خود برای فروش بیشتر این گوشی‌ها امکاناتی برای تجربه بهتر بازی با موبایل در نظر گرفته‌اند که تنوع و مدل‌های این نوع از گوشی‌ها نیز بسیار زیاد شده است که در نتیجه آن انتخاب یک گزینه مناسب کمی سخت و البته گیج کننده شده است.

تجربه‌‌‌ی گیمینگ با سیستم عامل iOS

اگر انتخاب شما دستگاهی با سیستم عامل iOS است، به دنبال جدیدترین و گران‌‌‌ترین مدل باشید. انتخاب بهترین دستگاه از میان دستگاه‌‌‌های اپل در مقایسه با دستگاه‌‌‌های اندرویدی کار ساده‌‌‌تری است. بر خلاف اندروید، سیستم عامل iOS فقط در دستگاه‌‌‌های تولیدی شرکت اپل قابل دسترسی است و انتخاب شما فقط از میان تعداد معدودی گوشی شکل می‌‌‌گیرد. بهترین گوشی گیمینگ بر پایه‌‌‌ی iOS، جدیدترین پرچمدار آیفون خواهد بود که در حال حاضر iPhone 12 Pro Max است اما آیفون بعدی قطعا سریع‌‌‌تر بوده و از رم بیشتر و صفحه‌‌‌ی نمایشگر بهتری برخوردار خواهد بود. در رابطه با آیپدها شما باید دنبال بزرگترین مدل، یعنی سری iPad Pro باشید. سیستم عامل iOS برای مدت زمان طولانی قابلیت به‌‌‌روزرسانی را دارد که یک نکته‌‌‌ی مثبت محسوب می‌‌‌شود، بعنوان مثال iPhone 6/6s که در سال 2014 عرضه شد هنوز قابلیت به‌‌‌روزرسانی را دارد اما این موضوع برای گوشی‌‌‌های اندرویدی صدق نمی‌‌‌کند. گرچه گوشی‌‌‌های آیفون با وجود پشتیبانی طولانی مدت، مشکلات خاص خودش را دارد، به طوری که گوشی‌‌‌های قدیمی به مرور کند می‌‌‌شوند و عمر باتری آنها کاهش می‌‌‌یابد. با این حال، شما نمی‌‌‌توانید گوشی اندرویدی در بازار پیدا کنید که بعد از گذشت تقریباً 7 سال، هنوز به‌‌‌روزرسانی شود.

نکته‌‌‌ی منفی این دستگاه‌‌‌ها در ابتدا قیمت بالای آنها، و بعد محدودیت در انتخاب بازی‌‌‌هاست. دانلود و نصب بازی‌‌‌ها روی سیستم عامل iOS فقط از طریق اَپ استور یا آمازون استور امکان‌‌‌پذیر است، اما در گوشی‌‌‌های اندرویدی شما علاوه بر پلی استور و آمازون استور، امکان دسترسی به استورهای دیگر (مانند دیوار یا مایکت) را هم دارید.

تجربه‌‌‌ی گیمینگ با سیستم عامل اندروید

گوشی گیمینگ اندرویدی

انتخاب یک دستگاه اندرویدی به مراتب از انتخاب یک دستگاه iOS دشوارتر است اما حق انتخاب شما در دستگاه‌‌‌های اندرویدی بیشتر است و آزادی بیشتری دارید و همینطور قیمت دستگاه‌‌‌های اندرویدی هم عموماً از محصولات اپل کمتر است.

چالش اصلی هنگام انتخاب از میان دستگاه‌‌‌های اندرویدی شباهت مدل‌‌‌ها و مشخصات آنها با یکدیگر است. در ادامه راجع به عناصر کلیدی گوشی‌‌‌ها صحبت می‌‌‌کنیم تا خرید بهترین گوشی را برای شما ساده‌‌‌تر کنیم.

نحوه انتخاب بهترین گوشی گیمینگ

1) صفحه‌‌‌ی نمایشگر

بهترین نمایشگر گوشی گیمینگ

اما درباره refresh rate (نرخ تازه سازی) بالا چطور؟ این چیزی است که شما فقط در گوشی‌های گران قیمت پیدا می‌کنید، گرچه این یک ویژگی است که به مرور زمان به گوشی‌های میان رده هم می‌رسد. پنل‌های رده‌ی 90 هرتز و بیشتر امکان کار راحت تر و سریع‌تر و در کل گرافیک بهتری را نسبت به صفحه نمایشگرهای معمولی به نمایش می‌گذارند که به شما این حس را می‌دهد که هر ضربه و حرکت بدون کوچکترین تاخیری اجرا می شوند. اگر شما یک گیمر حرفه‌ای هستید، رفرش ریت ( نرخ تازه سازی ) بالا به شما این اطمینان را می‌دهد که هیچ حرکتی را از دست ندهید.

البته، هر چقدر گوشی از نظر گیمینگ به ویژگی‌های مرتبط مجهز باشد، شرکت‌های سازنده‌ی گوشی بیشتر از ملاحظات دیگر چشم پوشی می‌کنند. در حالی که عمر باتری امری بسیار مهم برای گیمینگ است ( چرا که بازی‌ها باتری زیادی مصرف می‌کنند )، شما نیاز به زمان بیشتری برای پیدا کردن گوشی‌های گیمینگ با دوربین عالی و نرم افزار و سخت افزار عالی، و شاید قابلیت شارژ وایرلس و ضد آب بودن دارید. اگر این‌ها برای شما مهم هستند، شاید بهتر باشد که شما تمرکز جستجویتان را روی گوشی‌های قدرتمندی بزارید که برای گیمینگ طراحی نشدند اما می‌توانند به راحتی از پس این کار بر بیایند.، مانند Galaxy Note 20 Ultra و iPhone 12 Pro Max.

برای اینکه یک گوشی هوشمند بتواند وارد لیست بهترین گوشی‌های گیمینگ شود، باید در چند آزمایش که بر روی هر گوشی جداگانه اجرا می‌شود موفق بیرون بیاید. در ادامه به چند مورد از این آزمایش‌ها اشاره می‌کنیم.

وقتی صحبت از عملکرد می‌شود، ما به بنچمارک‌های مجازی مانند Geekbench 5 و GFXBench اتکا می‌کنیم تا عملکرد گرافیک را بسنجیم. این آزمایش‌ها این امکان را به ما می‌دهند تا عملکرد گوشی‌های اندرویدی و آیفون‌ها را با هم مقایسه کنیم.

برای ارزیابی کیفیت صفحه نمایش یک گوشی مناسب بازی، آزمایش‌هایی را در آزمایشگاه اجرا می‌کنند که شدت نور پنل و همینطور میزان رنگ هر صفحه رو بسنجند. در این موارد، هر چه اعداد بالاتر باشند بهتر است. همینطور دقت رنگ هر پنل را با ارزیابی Delta-E بررسی می‌کنند و نتیجه این خواهد بود که اعداد کمتر بهتر هستند و نمره‌ی صفر عالی است.

اگر شما قصد خرید تبلت یا گوشی هوشمند را دارید، این سه مورد را مد نظر داشته باشید: رزولوشن، تراکم پیکسلی، و نوع پنل

رزولوشن آسان‌‌‌ترین مورد است، هر چقدر این میزان بالاتر باشد، بهتر است. گاهاً شرکت‌‌‌ها به جای استفاده از اعداد و ابعاد صفحه نمایشگر، از عباراتی مانند QHD یا UHD استفاده می‌‌‌کنند:

Quad High Definition (QHD) = 2560x1440 pixels = 1440p = 2K

Ultra High Definition (UHD) = 3840x2160 pixels = 2160p = 4K

شما احتمالا قبلا عبارت UHD را روی تلویزیون‌‌‌ها دیده باشید و با آن آشنا باشید اما عبارت QHD شاید برای شما جدید باشد، مگر اینکه قبلاً تجربه‌‌‌ی خرید مانیتور کامپیوتر را داشته باشید. 

تراکم پیکسلی عددی است که مستقیماً بر اساس اندازه و رزولوشن صفحه‌‌‌ی نمایشگر محاسبه می‌‌‌شود. بعنوان مثال یک صفحه‌‌‌ی نمایشگر کوچک تراکم پیکسلی بیشتری در مقایسه با یک صفحه‌‌‌ی نمایشگر بزرگ‌‌‌تر ولی با همان رزولوشن دارد. بیشتر مواقع شما می‌‌‌توانید با اتکا بر اندازه و رزولوشن صفحه‌‌‌ی نمایشگر، دقت تصویر را تصور کنید. عدد تراکم پیکسلی کمک زیادی به شما در هنگام خرید نمی‌‌‌کند و عموماً جهت تبلیغات و مارکتینگ از آن استفاده می‌‌‌شود.

نوع صفحه‌‌‌ی نمایشگری که گوشی یا تبلت شما از آن استفاده می‌‌‌کند، تاثیر زیادی روی دقت رنگ و مصرف باتری دارد. بزرگترین تکنولوژی‌‌‌های حال حاضر IPS و AMOLED یا OLED هستند که در این میان صفحه نمایش‌‌‌های AMOLED یا OLED محبوبیت بیشتری دارند. صفحه‌‌‌های OLED امکان نوردهی را برای هر پیکسل به طور مجزا فراهم می‌‌‌کند و نیازی به نور پس‌‌‌زمینه ندارد. از آنجایی که هر پیکسل نوردهی جداگانه‌‌‌ی خود را دارد، امکان خاموش کردن نور هم برای هر پیکسل فراهم است. به همین دلیل دقت و شفافیت رنگ سیاه در صفحه‌‌‌های OLED از صفحه‌‌‌های IPS بیشتر است.

دلیل اصلی که صفحه‌‌‌های OLED به طور کامل جایگزین صفحه‌‌‌های IPS نشده‌‌‌اند، هزینه‌‌‌ی بالای تولید صفحه‌‌‌های OLED است. اما از آنجایی که گوشی‌‌‌های بیشتر و بیشتری از این صفحه استفاده می‌‌‌کنند، قیمت آن هم به مرور در حال کاهش است. امروزه بیشتر گوشی‌‌‌ها و تبلت‌‌‌های پرچمدار از صفحه‌‌‌ی OLED بهره‌‌‌مند هستند چرا که هر پیکسل امکان خاموش شدن به طور مجزا را دارد و همینطور مصرف باتری آن نیز کمتر است. بسیاری از گوشی‌‌‌های محبوب و پرطرفدار مانند iPhone 12 و Galaxy S21 از این صفحه نمایش استفاده می‌‌‌کنند. 

2) پردازنده

در گذشته انتخاب از میان پردازنده‌‌‌ها به دشواری امروز نبود و شما پردازنده‌‌‌ی را انتخاب می‌‌‌کردید که بیشترین گیگاهرتز را داشته باشد اما از وقتی هسته‌‌‌ها یا Core وارد بازار شدند شرایط تغییر کرد. جدیدترین چیپست‌‌‌های گوشی همراه از پردازنده‌‌‌های 8 هسته‌‌‌ای یا Octa-core استفاده می‌‌‌کنند اما همه‌‌‌ی این هسته‌‌‌ها در عملکرد نقش ندارند. هنگام خرید تبلت یا گوشی هوشمند شما متوجه وجود 2 رده‌‌‌بندی سرعت متفاوت می‌‌‌شوید که معمولاً به طور گیج‌‌‌کننده‌‌‌ای مخفف‌‌‌سازی می-شوند که فهم آن در نگاه اولیه کمی دشوار است. بعنوان مثال گوشی Google Pixel 3 از عباراتی همچون 2.5 GHz + 1.6 GHz 64-Bit Octa-Core استفاده می‌‌‌کند. به زبان ساده، هسته یا Core های بیشتر نشان عملکرد و قدرت بیشتر نیست.

جدیدترین گوشی‌‌‌های هوشمند معمولاً فقط از نصف هسته‌‌‌های یک پردازنده استفاده می‌‌‌کنند و مابقی هسته‌‌‌ها قدرت کمتری دارند و برای ذخیره‌‌‌ی باتری طراحی شده اند. هنگامی که شما کاری سنگین با گوشی‌‌‌تان انجام می‌‌‌دهید گوشی شما به طور خودکار از هسته‌‌‌های قدرتمند استفاده می‌‌‌کند تا عملکرد بهتر و سریع‌‌‌تری را به شما ارائه دهد.

این یعنی تعداد هسته‌‌‌ها الزاماً نشانگر بهتر بودن دستگاه نیست. یک پردازنده‌‌‌ی 6 هسته‌‌‌ای با هسته‌‌‌های قوی‌‌‌تر ممکن است عملکرد بهتری از یک پردازنده‌‌‌ی 8 هسته‌‌‌ای که در آن ذخیره باتری از عملکرد مهم‌‌‌تر است، باشد. بعلاوه، دو گوشی با چیپست و پردازنده‌‌‌ی مشابه ممکن است عملکرد متفاوتی در اجرای بازی‌‌‌ها داشته باشند.

خوشبختانه سازندگان بازی‌‌‌ها عملکرد گوشی‌‌‌های میان‌‌‌رده و همچنین پرچمدار را مد نظر گرفته‌‌‌اند. تا وقتی که شما از دستگاهی که از سال تولید آن زیاد نگذشته باشد استفاده کنید، امکان اجرای بیشتر بازی‌‌‌ها برای شما فراهم خواهد بود. بعضی از گوشی‌‌‌های هوشمند حالت یا mode مخصوصی دارند که در صورت فعال شدن عملکرد دستگاه را برای گیمینگ بهتر می-کند.

3) رم

رم میزان اطلاعاتی است که دستگاه شما می‌‌‌تواند به طور همزمان در حالت آماده باش نگه دارد. هرچقدر رم دستگاه شما بالاتر باشد، حافظه‌‌‌ و گرافیک شما کمتر درگیر می‌‌‌شوند. از آنجایی که کارت گرافیک از رم دستگاه استفاده می‌‌‌کند، رم بیشتر برابر با کیفیت بهتر بازی است.

گوشی‌‌‌های همراه در مقایسه با کامپیوترهای شخصی یا کنسول‌‌‌های بازی، هنوز از رم پایین‌‌‌تری برخوردارند. در صورتی که مصرف شما از حد رم بالاتر برود، برنامه‌‌‌های پس‌‌‌زمینه بصورت خودکار بسته می‌‌‌شوند تا توجه دستگاه بر روی بازی یا برنامه‌ی در حال اجرا متمرکز شود. با این وجود، اگر فضای کافی در رم وجود نداشت، شما شاهد کند شدن دستگاه یا حتی بسته شدن بازی خواهید بود. اگر به دنبال یک گوشی گیمینگ خوب می‌‌‌گردید، ظرفیت رم را مد نظر داشته باشید. معمولاً رم 6 یا 8 گیگابایت برای گیمینگ کافی است ولی طبیعتاً هر چقدر ظرفیت رم بالاتر باشد، تجربه‌‌‌ی گیمینگ شما بی‌‌‌نقص‌‌‌تر و لذت بخش‌‌‌تر خواهد بود.

4) کارت گرافیک

کارت گرافیک برای گوشی‌‌‌های هوشمند عملاً بر روی چیپست پردازنده قرار گرفته و طراحی جداگانه‌‌‌ای مانند کارت‌‌‌های گرافیک‌‌‌ کامپیوترهای شخصی وجود ندارد. در گوشی‌‌‌ها، گرافیک با پردازنده همگام است پس اگر شما یک گوشی با پردازنده‌ی قدرتمند بگیرید، گرافیک قدرتمندی هم خواهید داشت. با این اوصاف، نیازی به انتخاب گوشی هوشمند بر اساس گرافیک وجود ندارد.

مهمترین ویژگی یک گوشی گیمینگ

از نظر ما کارایی باتری یک گوشی یکی از مهمترین ویژگی‌هایی است که باید در خرید گوشی گیمینگ به آن توجه کنیم.

یکی از مهم ترین آزمایش هایی که در این خصوص انجام شده است، آزمایش باطری Tom's Guide است. یک آزمایش وب گردی روی حالت 5G و 4G در روشنی نور 150 Nits انجام شد تا باتری خالی شود. گوشی‌هایی که 10 ساعت یا بیشتر دوام بیاورند خوب هستند، و هر گوشی‌ای که بالای 11 ساعت دوام بیاورد وارد لیست بهترین گوشی‌های گیمینگ می‌شود.

چندین سال پیش بازی‌‌‌های گوشی ساده بودند و پیچیدگی و سنگینی بازی‌‌‌های امروز را نداشتند و مهمتر از همه اینکه اجرای آنها تقریبا روی همه‌‌‌ی گوشی‌‌‌ها ممکن بود. با گذشت زمان این موضوع تغییر کرد... به طوری که حتی شاید گوشی که پارسال خریداری کرده‌‌‌اید امکان اجرای بازی امروز را نداشته باشد. تنوع مدل‌‌‌های گوشی در بازار هم شرایط را کمی برای مردم سخت کرده است، بعنوان مثال در یک دهه‌‌‌ی اخیر ده‌‌‌ها مدل متفاوت از سری سامسونگ گلکسی تولید شده است... چطور می‌‌‌توانیم تشخیص دهیم که کدام مدل برای گیمینگ بهتر است؟ 

اگر اطلاعات کافی راجع به مشخصات گوشی داشته باشید، انتخاب یک تبلت یا گوشی هوشمند پرقدرت برای شما آسان‌‌‌تر خواهد بود. شما در ابتدا باید مشخصات گوشی را با دقت بخوانید تا راجع به سخت‌‌‌افزار آن اطلاعات لازم را بدست بیاورید، سپس اقدام به خرید کنید. مطالعه‌‌‌ی این مطلب، شما را برای بهترین انتخاب آماده‌‌‌ خواهد کرد.

نتیجه‌‌‌گیری

ما در این راهنما قصد داشتیم تا مسائل بسیار پیچیده درباره سخت‌‌‌افزار گوشی‌‌‌ها را به زبان ساده برای شما توضیح دهیم و امیدواریم که از آن بهترین استفاده را ببرید. گیمینگ معمولاً یک ملاحضه‌‌‌ی ثانویه هنگام طراحی یک گوشی همراه است بنابراین انتخاب بهترین مدل می‌‌‌تواند چالش‌‌‌برانگیز باشد. اما شما می‌‌‌توانید از این راهنمای خرید استفاده کنید تا بهترین تصمیم ممکن را بگیرید. این راهنما به مرور زمان و معرفی گوشی‌‌‌های جدید به‌‌‌روزرسانی می‌‌‌شود تا تجربه‌‌‌ی خرید را برای شما آسان‌‌‌تر کند.