فیلتر




گوشی موبایل

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

.

1 2 3 ... 19 20 21

گوشی هوشمند

گوشی هوشمند

گوشی هوشمند ؛ یک تلفن همراه با قابلیت‌هایی به روز مانند اینترنت، اجرای برنامه‌های مختلف، عکاسی و ... می‌باشد. گوشی‌های هوشمند هم به منظور استفاده شخصی و استفاده کاری وارد بازار شدند و امروزه خرید گوشی هوشمند تبدیل به بخشی جدا نشدنی از زندگی روزمره و مدرن هستند. قیمت گوشی بسته به نوع گوشی و مشخصات گوشی موبایل متفاوت است. معمولا قیمت گوشی میان رده برای اغلب اقشار جامعه مناسب می‌باشد. گوشی اقتصادی هم همان‌طور که از اسمش بر می‌آید جزء گوشی‌های ارزان قیمت و مقرون به صرفه می‌باشد.

  • تاریخچه‌‌ی گوشی‌‌‌های هوشمند

تاریخچه‌‌ی گوشی‌‌‌های هوشمند

اولین گوشی هوشمند، گوشی Simon از شرکت IBM بود که در سال 1992 بعنوان یک دستگاه مفهومی معرفی شد. این گوشی هوشمند علاوه بر امکان برقراری تماس و ارسال پیام، امکان ارسال فکس و ایمیل را نیز داشت.

گوشی‌‌های هوشمندی که در قرن 21 به بازار عرضه شدند دیگر فقط یک دستیار دیجیتال نبودند و در گوشی‌‌هایی مانند PalmPilot شامل امکاناتی همچون اتصال بی‌‌سیم هم بودند. بعضی از تولیدکنندگان من جمله نوکیا و HP، در سال 1996 دستگاه‌‌هایی معرفی کردند که ترکیبی از PDA ها و تلفن همراه‌‌های معمولی بودند که سیستم عامل و امکان جستجو در اینترنت را داشتند. شرکت بِلَک‌‌بِری اولین گوشی هوشمند خود را اواسط دهه‌‌ی 2000 معرفی کرد که به شدت مورد توجه قرار گرفت.

بسیاری از این گوشی‌‌های هوشمند ویژگی‌‌هایی مانند کیبورد فیزیکی داشتند.

در سال 2007، شرکت LG گوشی Prada و شرکت اَپِل، آیفون را بعنوان اولین گوشی هوشمند با صفحه‌‌ی لمسی معرفی کردند. یک سال بعد، شرکت HTC گوشی Dream را که اولین دستگاه اندرویدی بود، معرفی کرد.

پیشرفت‌‌های دیگری که در تاریخ گوشی‌‌های هوشمند اتفاق افتاد،  معرفی گوشی Xperia Z5 از شرکت سونی با رزولوشن 4K در سال 2015 بود. پیشرفت اینترنتی در وای‌‌فای و شبکه همراه LTE هم که طی سال‌‌ها اتفاق افتاد، سرعت اتصال گوشی‌‌های هوشمند را بهبود بخشید. در سال 2019، گوشی‌‌های هوشمند تا شو، معرفی شدند مانند گوشی Galaxy Fold از شرکت سامسونگ.

استفاده‌های رایج از گوشی

استفاده‌های رایج از گوشی

هدف بسیاری از کاربران از خرید گوشی ، ارتباط با دوستان و آشنایان و دنبال کردن برندها و افراد در فضای مجازی می‌باشد.

همه‌ی پلتفرم‌های رسانه‌های اجتماعی مانند فیسبوک، اینستاگرام، توییتر و لینکداین، اپلیکیشنی (برنامه) مخصوص برای هر گوشی هوشمند دارند که قابل دانلود است. این اپلیکیشن‌ها امکان دسترسی و مدیریت رسانه‌های اجتماعی را به کاربران در هر جای دنیا می‌دهد.

یکی دیگر از دلایل کاربران برای خرید گوشی هوشمند ، پایش سلامت است. بعنوان مثال برنامه‌ی The Health که برای سیستم عامل iOS طراحی شده است، امکان پایش نظم خواب، مواد مغذی، قد و وزن، علائم حیاتی، تمرین‌های سلامت روان و غیره را دارد.

گجت‌های پوشیدنی مانند ساعت‌های هوشمند امکان اتصال به گوشی موبایل شما را به منظور پایش آمار سلامت فردی (مانند ضربان قلب) و ارسال گزارش به گوشی هوشمند شما را دارند.

پرداخت از طریق تلفن همراه یکی دیگر از دلایل رایج خرید گوشی موبایل توسط کاربران است. این قابلیت، امکان خرید آنلاین و حضوری را برای کاربران فراهم می‌کند. همینطور برنامه‌هایی مانند Apple Pay انتقال پول بصورت مستقیم را برای کاربران iOS امکان‌پذیر کرده است.

استفاده‌ی کاری از گوشی‌

استفاده‌ی کاری از گوشی‌

گوشی‌های شرکت بِلَک بِری (BlackBerry) بواسطه‌ی تاریخچه‌ای قوی از لحاظ امنیت، اولین گوشی هوشمند پرطرفداری بود که بسیاری از ادارات و سازمان‌ها به کارمندانشان عرضه کردند. از وقتی که گوشی‌های هوشمند مجهز به قابلیت‌های پیشرفته‌، امنیت و ابزار بیشتری شدند، محبوبیت بیشتری در میان مردم و ادارات پیدا کردند.

امروزه متخصصین IT در بسیاری از سازمان‌ها، کارمندانشان را تشویق به استفاده از گوشی‌های هوشمند برای کار می‌کنند. بیزنس‌ها با استفاده از «مدیریت پویای سازمانی (EMM)» و سیاست «دستگاه خود را بیاورید (BYOD)» عملکرد کارکنان را در حین استفاده از گوشی هوشمند مدیریت می‌کنند و بر آن نظارت داشته باشند. شرکت‌های اَپِل و گوگل هر دو تلاش برای بهبود قابلیت‌های اداری گوشی‌های هوشمند خود کرده‌اند تا متخصصین IT امکان پشتیبانی و دسترسی بهتری در گوشی‌های اندرویدی و آیفون داشته باشند.

از آنجایی که اندازه‌ی گوشی‌های هوشمند معمولا از یک کامپیوتر شخصی کوچکتر است، بیزنس‌ها از آن برای انجام کارهای سبک و سریع مانند ارسال ایمیل استفاده می‌کنند. تبلت‌ها و دستگاه‌های 2 در 1 هم وارد این عرصه شدند تا جایگزین گوشی‌های هوشمند و کامپیوترهای شخصی در کارهای اداری شوند.

ویژگی‌های مهم گوشی هوشمند

ویژگی‌های مهم گوشی هوشمند

یکی از مهم‌ترین عناصر یک گوشی هوشمند، اتصال آن به یک اَپ استور است. اَپ استور یک دروازه‌ی متمرکز است که امکان جستجو و دانلود برنامه‌های مختلف را برای کاربران فراهم می‌کند. اَپ استورها معمولاً برنامه‌هایی از قبیل گیمینگ، بهبود عملکرد کاری، نوشتاری، سازماندهی، رسانه‌های اجتماعی و غیره را عرضه می‌کنند.

در ادامه ویژگی‌های بیشتری از گوشی‌های هوشمند را مشاهده می‌کنید:

- اتصال به اینترنت

- مرورگر

- امکان اتصال و همگام‌سازی بیش از یک اکانت ایمیل به دستگاه

- حافظه‌ی داخلی

- کیبورد QWERTY سخت‌افزاری یا نرم‌افزاری

- امکان اتصال و همگام‌سازی بی‌سیم به سایر دستگاه‌ها مانند لپ‌تاپ و کامپیوتر

- امکان دانلود و اجرای اپلیکیشن‌ها

- پشتیبانی از اپلیکیشن‌های مختلف

- امکان استفاده‌ از چندین برنامه به طور همزمان

- صفحه‌ی لمسی

- وای‌فای (WI-FI)

- دوربین دیجیتالی با قابلیت عکاسی و فیلمبرداری

- گیمینگ

- ارسال پیام

- جی‌پی‌اس (GPS)

یک گوشی هوشمند همچنین امکان پشتیبانی از لوازم جانبی مانند هدفون بلوتوثی، سیم شارژ و اسپیکرهای خارجی را دارد. به دلیل شکننده بودن بدنه‌ و صفحه‌ی نمایشگر بیشتر گوشی‌های هوشمند، کاربران از محافظ صفحه و قاب‌های محکم هم برای گوشی‌هایشان استفاده می‌کنند.

از آنجایی که گوشی‌های هوشمند بر اساس سیستم عامل و اپلیکیشن‌ها عملکرد دارند، مدام آپدیت (به‌روزرسانی) نرم‌افزاری می‌شوند. شرکت‌ها گوشی‌هایشان را چندین مرتبه در طی سال آپدیت می‌کنند. همینطور اپلیکیشن‌های داخل گوشی هم به طور مستقل و مدام آپدیت می‌شوند اما کاربر می‌تواند با اختیار خود آنها را آپدیت کند یا نکند.

فروشندگان و تولیدکنندگان محبوب گوشی‌های موبایل

بهترین برند موبایل

تولیدکنندگان برتر گوشی‌های هوشمند عبارتند از اَپِل، سامسونگ، هوآوی، لنوو (و موتورولا)، اُپو، وان پلاس و گوگل.

فروشندگان شروع به فروش گوشی‌های هوشمند در رده‌ها و قیمت‌های مختلف کردن. گوشی‌های هوشمند پرچم‌دار افزایش قیمت داشتند و قیمت آنها از چیزی حدود 800 تا 1000 دلار شروع می‌شود. گوشی‌های میان‌رده چیزی حدود 500 تا 700 دلار قیمت دارند و گوشی‌های زیر این قیمت، گوشی‌های مقرون به صرفه شناخته می‌شوند. شرکت‌های تولیدکننده همچنین امکان ساخت گوشی‌هایی که میان این رده‌بندی‌ها قرار می‌گیرند را هم دارند.

برخلاف گوشی‌های آیفون که انحصار آن در دست شرکت اَپِل است، تعداد زیادی از تولیدکننده‌ها امکان ساخت و تولید گوشی‌های اندرویدی را دارند.

گوگل یکی از تولیدکنندگان گوشی‌های اندرویدی است که سری Google Pixel را به بازار عرضه کرده است.

سامسونگ دو سری از گوشی‌های پرطرفدار خود را عرضه می‌کند: سری S و سری Note. 

بیشتر شرکت‌های تولیدکننده گوشی هوشمند مانند وان پلاس، ایسوس، ردمی، هوآوی و ... الگوی سایر شرکت‌های بزرگ را دنبال می‌کنند و مدل‌های مختلف در بازه‌ی قیمتی مختلف به بازار عرضه می‌کنند.

طراحی و ترند گوشی‌های موبایل

گوشی‌های هوشمند یک ترند مشخص را طی این چند سال دنبال کردند و تغییراتی تقریبا همگام با یکدیگر را اعمال کردند، بعضی از این ترندها عبارتند از:

  • - عرضه‌ی دو یا سه نسخه از یک گوشی برای قرار گرفتن در رده‌ی پرچم‌دار، میان‌رده و مقرون به صرفه
  • - بزرگ‌تر کردن صفحه‌ی نمایشگر
  • - کوچک کردن و حذف حاشیه‌ی دور صفحه‌ی نمایشگر
  • - تغییر موقعیت قرارگیری دوربین سلفی، سایر سنسورها و اسپیکر در بخش بالایی صفحه‌ی نمایشگر
  • - تغییر موقعیت قرارگیری دوربین اصلی 
  • - قرار دادن دوربین سلفی حفره مانند در بخش بالایی صفحه‌ی نمایشگر
  • - تغییر موقعیت قرارگیری اسپیکر بالایی
  • - طراحی حسگر اثر انگشت در زیر صفحه‌ی نمایشگر
  • - باز شدن قفل صفحه با تشخیص چهره
  • - نرخ تازه‌سازی 90 تا 120 هرتز
  • - استاندارد ضد آب IP68
  • - پشت شیشه‌ای برای شارژ بی‌سیم
  • - شارژ بی‌سیم معکوس
  • - شارژ سریع
  • - دستیار مجازی
  • - حالت عکاسی در شب برای دوربین‌ها
  • - حذف تدریجی جک هدفون
  • - پشتیبانی از دو سیم‌کارت به طور همزمان
  • .

صفحه‌‌ی نمایشگر

بهترین گوشی بر اساس نمایشگر

گوشی‌‌های هوشمند معمولاً از صفحه‌‌ی LCD برای صفحه نمایشگر خود استفاده می‌‌کنند؛ گرچه امروزه استفاده از صفحه‌های OLED در گوشی‌‌های هوشمند رایج‌‌تر است و تولیدکنندگان گوشی هوشمند هم این نوع از صفحه‌‌ها را ترجیح می‌دهند.

صفحه‌‌ی LCD یک نوع پنل تخت است که از کریستال‌‌های مایع برای نمایش تصاویر استفاده می‌‌کند. نور صفحه‌‌های LCD از پشت صفحه تامین می‌‌شود، چرا که پیکسل‌‌ها بصورت الکترونیکی روشن و خاموش می‌‌شوند. همینطور فیلتر شیشه‌‌ای پُلارایزر هم در جلو و پشت پیکسل‌‌ها قرار گرفته است.

صفحه‌‌های LCD در حال جایگزین شدن توسط فناوری‌‌های دیگر هستند اما هنوز جایگاهشان را در بازار گوشی‌‌های هوشمند حفظ کرده‌‌اند. صفحه‌‌های LCD غالباً در گوشی‌‌های هوشمند میان‌‌رده و مقرون به صرفه یافت می‌‌شود ولی صفحه‌‌های OLED قیمت بالاتری دارند.

شرکت‌‌ها معمولاً از صفحه‌‌های OLED در گوشی‌‌های پرچم‌‌دار خود استفاده می‌‌کنند که از نظر اجرا بسیار منعطف هستند.

صفحه‌‌های OLED از یک لایه شیشه یا پنل پلاستیکی استفاده می‌‌کنند اما LCD ها از دو لایه. بعلاوه، صفحه‌‌های OLED نیازی به نور پشت صفحه، مانند صفحه‌‌های LCD ندارد. به همین دلیل، گوشی‌‌های هوشمندی که از صفحه‌‌ی OLED بهره‌‌مند هستند نازک‌‌تر بوده و دقت رنگ بهتری دارند، چرا که هر پیکسل در این نوع از صفحه‌‌ها نوردهی مستقل دارد. اگر اکثر صفحه‌‌ی یک نمایشگر LCD به رنگ سیاه باشد و فقط قسمت کوچکی از آن نوردهی شود، تمام پنل متاثر می‌‌شود که باعث روشنایی جزئی تمام صفحه می‌‌شود. صفحه‌‌های OLED این مشکل را با ارائه فناوری نوردهی مستقل حل کرده است. صفحه‌‌های نمایشگر OLED همینطور تضاد رنگ و دید بهتر با مصرف کمتر انرژی را دارند که به ارزش دستگاه می‌‌افزاید.

به لطف پلاستیکی بودن پنل، صفحه‌‌های OLED امکان تا شدن و خم شدن را دارد که در گوشی‌‌هایی مانند Galaxy Fold قابل مشاهده است که کل دستگاه تا می‌‌شود، یا در آیفون X که در آن بخش پایینی صفحه تا می‌‌شود تا کابل شارژ به گوشی برسد. در گوشی‌‌هایی که امکان تا شدن وجود دارد، صحفه‌‌ی جلویی هم می‌‌بایست از پلاستیک تهیه شده باشند که این یعنی صفحه‌‌ی نمایشگر در برابر خط و خش ضعیف‌‌تر عمل می‌‌کند.

صفحه نمایشگر گوشی‌‌های هوشمند به مرور بزرگتر شده‌‌اند به طوری که الان تقریبا تمام بخش جلویی گوشی، صفحه نمایشگر است. این اندازه‌‌گیری معمولا بر اساس نسبت صفحه نمایشگر به بدنه انجام می‌‌شود. بعنوان مثال، آیفون 11 پرو 82.1 درصد، و گلکسی نوت 10 پلاس 91 درصد است. با بیشتر شدن نسبت صفحه نمایشگر به بدنه، شرکت چینی شیائومی، یک گوشی با نسبت صفحه نمایشگر به بدنه‌‌ی 180.6 درصد را معرفی کرده است. گوشی Mi Mix Alpha یک گوشی هوشمند با صفحه نمایشگر OLED است که تقریباً سر تا سر گوشی را فرا گرفته است و فقط بخش دوربین پشتی آن روی صفحه نمایشگر قرار نگرفته است. شما می‌‌توانید گوشی را برگردانید و از دوربین اصلی بعنوان دوربین سلفی استفاده کنید و خود را در بخش پشتی گوشی نگاه کنید.

بیشتر گوشی‌‌های هوشمند نرخ تازه‌‌سازی 60 هرتز دارند اما برخی از تولیدکنندگان شروع به افزایش این میزان کرده‌‌اند، مانند OnePlus 7 Pro که نرخ تازه‌‌سازی آن 90 هرتز است. نرخ تازه‌‌سازی بالا، تجربه‌‌ی روان‌‌تری را به مخاطب القا می‌‌کند اما مصرف باتری آنها هم بیشتر است.

.

دوربین

بهترین گوشی بر اساس دوربین

دوربین‌‌های یک گوشی عموماً شامل یک لنز معمولی، یک لنز تله فوتو، و یک لنز واید می‌‌باشد. لنز تله فوتو امکان عکسبرداری از راه دور را برای شما میسر می‌‌کند در حالیکه لنز واید زاویه دید بیشتری را برای عکاسی به شما ارائه می‌‌دهد. در بخش جلویی گوشی معمولا یک دوربین سلفی و در بعضی موارد لنز واید وجود دارد.

بعضی از گوشی‌‌ها مانند آیفون 11 پرو 3 دوربین جلویی دارند، در حالیکه سایر گوشی‌‌ها مانند Pixel 3 فقط یک دوربین دارند و تکیه‌‌ی اصلی آنها بر پردازش دیجیتال عکس‌‌هاست. از آنجایی که همه‌‌ی گوشی‌‌های هوشمند مانند دوربین‌‌های حرفه‌ای عمل نمی‌‌کنند، آنها تا یک حدی از پردازش دیجیتال استفاده می‌‌کنند.

پردازش دیجیتال یک پروسه‌‌ی دیجیتالی است که دوربین‌‌ها برای بهتر کردن عکس از آن استفاده می‌‌کنند.

از آنجایی که جایی برای قرار دادن لنز بزرگ برای گوشی‌‌های هوشمند نیست، از پردازش دیجیتال استفاده می‌‌کنند. گوشی‌های هوشمند توانایی پردازش دیجیتال بیشتری در مقایسه با دوربین‌‌های معمولی دارند؛ یعنی گوشی‌‌های هوشمند تنظیماتی خودکار برای حالت‌‌های مختلف دارند که تجربه‌‌ی عکاسی را برای همه ساده می‌‌کند. استفاده از الگوریتم‌‌های مختلف عکاسی و پردازش دیجیتال کیفیت بهتری به عکس‌‌های شما می‌‌دهد و امکان تنظیم نور، رنگ و ... را در اختیار کاربر می‌‌گذارد.

بعضی از ویژگی‌‌ها در دوربین‌‌های دیجیتال بر اساس نرم‌‌افزار و سخت‌‌افزار برنامه‌‌ریزی شده‌‌اند، بعنوان مثال لرزشگیر تصویر که در آن لنز دوربین حرکت می‌‌کند تا جلوی لرزش‌‌ها و تار شدن عکس را بگیرد. بخش نرم‌‌افزاری هم عکس‌‌ها را با یکدیگر مقایسه می‌‌کند و با استفاده از حسگر ژیروسکوپ تصویر شفاف‌‌تری را به شما ارائه می‌‌دهد. دوربین‌‌های گوشی‌‌های هوشمند قابلیت فیلمبرداری هم دارند که از لرزشگیر هم پشتیبانی می‌‌کند. ویدئوها معمولا از کیفیت 720 و 30 فریم بر ثانیه تا کیفیت 4K و 60 فریم بر ثانیه ضبط می‌‌شوند.

بعضی از گوشی‌‌های هوشمند مانند Pixel 3 از یادگیری ماشینی هم برای اعمال تکنیک‌‌های عکاسی استفاده می‌‌کنند.

بهترین گوشی بر اساس سلفی

برخی از دوربین‌‌های سلفی در بالای صفحه یا درون یک حفره داخل صفحه نمایش قرار می‌‌گیرند. این بخش معمولا شامل دوربین سلفی، بلندگو و سنسورهای دیگر می‌‌شود. تِرِند رایج گوشی‌‌های هوشمند امروز، حذف اطراف صفحه نمایش و حفره‌‌ یا خط بالای صفحه است که فضای بیشتری برای صفحه نمایشگر فراهم شود، برای انجام این کار، شرکت‌‌های تولیدکننده گوشی‌‌های هوشمند در حال اعمال تغییرات تدریجی هستند تا بهترین رویکرد را پیدا کنند. بعضی از گوشی‌‌ها مانند گلکسی نوت 10 ، یک حفره‌‌ی مرکزی برای دوربین سلفی در وسط صفحه‌‌ی نمایش دارد. گلکسی اس 10 و اس 10 پلاس هم به همین ترتیب از حفره‌‌ای داخل صفحه نمایشگر استفاده کرده است که در بخش گوشه‌‌ی بالایی صفحه قرار گرفته.

بعضی از گوشی‌‌های هوشمند قابلیتی دارند تا که در آن دوربین پشتی می‌‌چرخد و تبدیل به دوربین سلفی می‌‌شود، مانند گوشی Asus ZenFone 6 . تولیدکنندگان گوشی هوشمند بعضا برای حذف حفره‌‌ی روی صفحه‌‌ی نمایشگر از موتور مکانیکی استفاده می‌‌کنند، مانند گوشی OnePlus 7 Pro. موتور مکانیکی دوربین را که در درون گوشی به صورت مخفی قرار گرفته است را هنگام عکاسی بیرون می‌‌آورد. در سال 2019 شرکت Oppo یک دوربین سلفی زیر صفحه نمایشگر و مخفی معرفی کرد که در آن لنز دوربین توسط یک پیکسل شفاف پوشانده شده است.

گوشی‌‌های اندرویدی و آیفون

بسیاری از مردم، گوشی‌‌های اندرویدی را یک برند خاص مثل آیفون می‌‌دانند، در حالیکه گوشی‌‌های اندرویدی محدود به یک برند خاص نیست و همه امکان استفاده از این سیستم عامل را دارند. پس بهتر است سیستم عامل‌‌ها را با یکدیگر مقایسه کنیم.

سیستم عامل iOS و اندروید

مقایسه اندروید و ios

اگر کاربر قصد خرید گوشی بر اساس سیستم عامل و نرم‌‌افزار را دارد، اندروید و iOS اصلی‌‌ترین و محبوب‌‌ترین سیستم عامل‌‌های حال حاضر هستند. انتخاب سیستم عامل بر اساس نیاز و سلیقه‌‌ی شما شکل می‌‌گیرد. سیستم عامل iOS در همه‌ی گوشی‌‌های آیفون وجود دارد و تغییرات فقط در آپدیت‌‌های نرم‌‌افزاری اتفاق می‌‌افتد. اما گوشی‌‌های اندرویدی در هر گوشی تجربه‌‌ای متفاوت دارد. رابط‌‌های کاربری امکان نصب پوسته‌‌ها و تم‌‌های مختلف را برای شخصی‌‌سازی کاربر فراهم می‌‌کنند. 

تلفن همراه فقط یک تلفن است که امکان ایجاد تماس و ارسال پیام کوتاه را برای کاربر فراهم می‌‌کند. اما گوشی هوشمند امکانات پیشرفته‌‌تری همچون مرورگر، برنامه‌‌های نرم‌‌افزاری، تماس ویدئویی، دستیار دیجیتال، سیستم عامل و غیره دارد. اگر قصد خرید گوشی موبایل رجیستر شده به همراه گارانتی معتبر را دارید می‌توانید هم اکنون از فروشگاه اینترنتی آداک 24 تهیه کنید.