فیلتر




مچ بند و ساعت هوشمند

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
1 2 3

ساعت هوشمند چیست؟

ساعت هوشمند چیست؟

ساعت هوشمند دستگاهی است شبیه به یک گوشی هوشمند کوچک، با این تفاوت که آنرا بر مچ دستتان می‌اندازید. بیشتر ساعت‌های هوشمند توانایی اتصال به گوشی شما و مطلع کردن شما از تماس‌های دریافتی، ایمیل‌ها و اعلان‌ها را دارند. بعضی از ساعت‌های هوشمند حتی قابلیت برقراری تماس را هم دارند. بسیاری از این ساعت‌ها، صفحه‌ی نمایشگر رنگی دارند ولی در بعضی مدل‌های ارزان قیمت، صفحه نمایشگر سیاه و سفید است. کنترل ساعت هوشمند از طریق صفحه‌ی لمسی، دکمه‌‌های فیزیکی و ترکیبی از این دو انجام می‌شود. بعضی از ساعت‌های هوشمند مجهز به قدم شمار و پایش ضربان قلب هستند که امکان نظارت بر سلامت را برای کاربر ممکن می‌کند.

همانطور که کامپیوترها در قرن 20 کوچکتر شدند، تجهیزات الکترونیکی دیگر هم به قدری کوچک شدند تا حتی در یک ساعت هم جای بگیرند. یکی از اولین ساعت مچی‌‌های ماشین حساب دار Calcron بود که در سال 1975 عرضه شد و صفحه‌ی نمایشگر آن تا 9 عدد را نشان می‌داد. در اوایل دهه‌ی 1980 میلادی، شرکت Seiko تعدادی ساعت با قابلیت‌های کامپیوتری را روانه‌ی بازار کرد. ساعت Data-2000 در سال 1983 معرفی شد و دلیل نامگذاری آن پشتیبانی از 2 متن 1000 کلمه‌ای بود. ساعت RC-1000 در سال 1984 عرضه شد که امکان اتصال به کامپیوتر شخصی را داشت. ساعت مچی با قابلیت ارسال پیام Receptor در سال 1990 روانه‌ی بازار شد و قابلیت دریافت پیام‌ از طریق موج رادیو FM را داشت.

اولین ساعت هوشمند

دهه‌ی 1990 شاهد تغییرات بیشتری در ساعت‌ها و کامپیوترها بود. کاربران شرکت Datalink که حاصل همکاری بین Microsoft و Timex بود، امکان وارد کردن اطلاعاتی مانند شماره تلفن‌ها از طریق امواج بی‌سیم در کامپیوترهای شخصی خود را داشتند. ساعت Rupter از شرکت Seiko که در سال 1998 عرضه شد یک کامپیوتر شخصی بود که در یک ساعت جای گرفته بود. اطلاعات از طریق دکمه‌ها وارد دستگاه می‌شدند و کاربران امکان نوشتن برنامه‌ی مخصوص خود را داشتند. ساعت SPH-WP10 سامسونگ در سال 1990 روانه‌ی بازار شد که اولین ساعت مچی بود که ترکیبی از ساعت و گوشی همراه بود و طول عمر باتری آن به 90 دقیقه مکالمه می‌رسید.

یکی از اولین ساعت‌های هوشمند واقعی، ساعت Microsoft SPOT بود که در سال 2004 معرفی شد. این ساعت اطلاعاتی مانند آب و هوا، اخبار و تغییرات بورس را از طریق رادیو FM دریافت می‌کرد. همینطور امکان دریافت ایمیل و پیام هم برای این ساعت فراهم بود اما امکان ارسال ایمیل یا پیام وجود نداشت. با ظهور گوشی‌های هوشمند، ساعت‌های هوشمندی مثل Sony Ericsson LiveView (2010), Pebble (2013), Apple Watch (2015) هم رشد پیدا کردند. در سال 2014، گوگل Android Wear را که سیستم عامل مخصوص گجت‌های پوشیدنی بر پایه‌ی اندروید بود را معرفی کرد.

ظاهر و عملکرد ساعت‌های هوشمند

ظاهر و عملکرد ساعت‌های هوشمند

امروزه ساعت‌های هوشمند محبوبیت قابل توجهی در میان مردم کسب کرده‌اند و دلیل آن می‌تواند سبکی، قابل حمل بودن آن و در عین حال کاربردی بودن آن باشد. بدون شک با افزایش محبوبیت گوشی‌های هوشمند که امکان مدیریت مجازی تقریباً همه‌ی زندگی ما را دارد، تِرِند تکنولوژی به سمتی می‌رود که اتصال را برای دستگاه‌های کوچکتر هم فراهم کند.

ساعت‌های مچی تبدیل به درسی برای بسیاری از مردم از نظر اهمیت تکنولوژی شده است. امروزه اگر از کسی راجع به ساعت و یا روزهای هفته بپرسید، به احتمال زیاد آنها به جای نگاه کردن به ساعتشان، به گوشی هوشمندشان نگاه خواهند کرد. جدیدترین موج ساعت‌های هوشمند همه‌ی این‌ها را تغییر خواهد داد.

ساعت‌های هوشمند، ساعت‌های دیجیتالی هستند که قابلیت‌های بیشتری از یک ساعت مچی معمولی دارند. منظور ما آن ساعت مچی‌‌های ماشین حساب دار قدیمی نیست، این ساعت‌ها کاملا یک ابزار دیجیتالی کاربردی محسوب می‌شوند.

ساعت‌های هوشمند امکان اجرای برنامه‌ها و پخش موسیقی از طریق اسپیکر یا هدفون‌های بلوتوثی را دارند. بسیاری از این ساعت‌های هوشمند مجهز به صفحه نمایش لمسی هستند که امکان دسترسی به ماشین حساب، دماسنج، قطب‌نما و غیره را برای شما فراهم می‌کنند.

بسیاری از مدل‌های فعلی ساعت‌های هوشمند، یک دستگاه مستقل نیستند و برای اتصال به شبکه‌ی اینترنت باید به گوشی هوشمند شما متصل شوند.

درست مثل گوشی هوشمند شما، دسترسی به اینترنت دنیایی پر از قابلیت‌ را برای ساعت هوشمند شما باز می‌کند، قابلیت‌‌‌هایی مانند اعلان‌ها، مسیریابی از طریق GPS و همگام‌سازی تقویم. و البته، پشتیبانی از بلوتوث امکان برقراری تماس و ارسال و دریافت پیام را برای شما فراهم می‌کند.

بعضی از ساعت‌های هوشمند به طور مخصوص برای اهداف ورزشی ساخته شده‌اند و امکان پایش و مدیریت مسیر و مسافت طی شده را برای شما فراهم می‌کنند. ساعت‌های هوشمند حتی برای علاقه‌مندان به قایق سواری هم به طور مخصوص ساخته شده است و امکان پایش متغیرهایی مانند سرعت، جهت وزش و سرعت باد را برای کاربر فراهم می‌کند.

برای بسیاری از مردم، شاید این ساعت‌های هوشمند تکنولوژی جدیدی به نظر بیاید، اما حقیقت آن است که این تکنولوژی مدت زیادی است که در بازار گجت‌ها وجود دارد. اولین ساعت دیجیتالی که روانه‌ی بازار شد، ساعت UC-2000 از شرکت مایکروسافت در سال 1984 بود که امکان برنامه‌نویسی آن از طریق زبان برنامه‌نویسی BASIC انجام‌پذیر بود. در سال 2002 شرکت مایکروسافت، تکنولوژی SPOT را معرفی کرد که هدف آن جان‌بخشی هوشمند به اشیاء روزمره‌ی ما بود. تولید این ساعت‌ها در سال 2008 متوقف شد اما ایده‌ی ساعت‌های هوشمند همچنان به حیات خود ادامه داد.

خرید ساعت هوشمند

خرید ساعت هوشمند

آیا قصد خرید یک ساعت هوشمند را دارید و نمی‌دانید از کجا شروع کنید؟ آیا وجود مدل‌های متنوع در بازار شما را هم گیج کرده است؟ نگران نباشید. ما در این مقاله همه چیزهایی را که باید درباره یک ساعت هوشمند بدانید و در خرید ساعت هوشمند به آن توجه کنید، بررسی خواهیم کرد. پس با ما همراه باشید.

امروزه بسیاری از شرکت‌های بزرگ به تولید و عرضه ساعت‌های هوشمند می‌پردازند. محصولات متنوعی از جمله ساعت هوشمند اپل، ساعت هوشمند سامسونگ، ساعت هوشمند شیائومی و ... تمام این ساعت‌ها یک سری امکانات پایه و اساسی را به همراه دارند، اما تفاوت‌های زیادی هم بین آنها وجود دارد. به عنوان مثال، اگر قصد خرید یک ساعت هوشمند ارزان را داشته باشید، حداقل باید بدانید که تفاوت این محصول، با یک ساعت گران‌قیمت از سامسونگ، اپل و ... در چیست.

ساعت‌های هوشمند، زمان را به شما نمایش می‌دهند و به شما کمک می‌کنند کنترل بیشتری روی وضعیت سلامت خود داشته باشید. بسیاری از آنها به حسگر ضربان قلب و GPS مجهز بوده و همراهی مناسب در هنگام دویدن و فعالیت‌های ورزشی هستند. شما همچنین می‌توانید اعلان‌های گوشی را روی ساعت هوشمند خود مشاهده کنید. بعضی ساعت‌های پیشرفته‌تر مثل اپل واچ و گلکسی واچ که در واقع از یک سیستم عامل کامل بهره می‌برند، امکانات بیشتری را در تعامل با اعلان‌ها در اختیار شما می‌گذارند (به عنوان مثال می‌توانید مستقیماً با ساعت خود به پیام‌ها پاسخ دهید)، اما ساعت‌های معمولی فقط پیام‌ها را به شما نشان می‌دهند.

نکات مهمی که در هنگام خرید ساعت هوشمند باید در نظر بگیرد

نکات مهمی که در هنگام خرید ساعت هوشمند باید در نظر بگیرد

1- قبل از انتخاب ساعت، از سازگاری آن با گوشی خود اطمینان حاصل کنید. به عنوان مثال، ساعت هوشمند اپل فقط با گوشی‌های اپل کار می‌کند و ساعت‌های هوشمند اندرویدی مجهز به Android Wear و Tizen با این که روی iOS هم کار می‌کنند، اما با امکانات کمتری همراه هستند.

2- اگر ورزشکار هستید و می‌خواهید از ساعت هوشمند برای نظارت بر فعالیت‌های ورزشی خود استفاده کنید، سعی کنید محصولی را انتخاب کنید که به حسگر ضربان قلب و GPS دقیق مجهز باشد.

3- به عمر باتری ساعت‌ هوشمند توجه داشته باشید، معمولاً مدل‌های ترکیبی که ظاهری شبیه به ساعت‌های کلاسیک دارند، بهترین عمر باتری را ارائه می‌دهند، اما این ساعت‌ها فاقد صفحه‌نمایش لمسی هستند. در سوی دیگر، ساعت‌های واقعاً هوشمند که دارای سیستم عامل هستند (مثل ساعت هوشمند سامسونگ و ساعت هوشمند اپل) معمولاً عمر باتری کمتری داشته و نهایتاً 2-3 روز دوام دارند، اما مچ بند هوشمند و ساعت‌های فاقد سیستم عامل (مثل ساعت هوشمند هوآوی و ساعت هوشمند شیائومی) از نظر عمر باتری بسیار بهتر بوده و چند هفته دوام دارند.

4- به نحوه اتصال بند ساعت توجه کنید، سعی کنید ساعتی را انتخاب کنید که بند آن به راحتی قابل تعویض باشد. همچنین قبل از خرید کمی جست‌وجو کنید و مطمئن شوید که بندهای مناسب دیگر در بازار موجود باشد.

صفحه‌نمایش ساعت هوشمند: OLED یا LCD

صفحه‌نمایش ساعت هوشمند: OLED یا LCD

صفحه‌نمایش ساعت‌های هوشمند از پنل‌های LCD یا AMOLED ساخته می‌شود. معمولاً در یک ساعت هوشمند ارزان، از پنل LCD و در ساعت‌های گران‌قیمت از نمایشگر OLED استفاده می‌شود. پنل‌های OLED رنگ‌های زنده‌تر و جذاب‌تری دارند و رنگ مشکی در آنها به بهترین شکل دیده می‌شود، با این حال نمایشگرهای LCD زیادی هم وجود دارند که کیفیت مناسبی داشته و تجربه‌ خوبی را در اختیار کاربر قرار می‌دهند.

طراحی و شخصی‌سازی

یک ساعت هوشمند خوب، با قابلیت‌های شخصی‌سازی زیادی همراه است. در هنگام خرید یک ساعت جدید، مطمئن شوید که این محصول از بندهای شرکت‌های ثالث پشتیبانی می‌کند و یا حداقل خود سازنده بندهای دیگری برای آن عرضه کرده است. با وجود بندهای مختلف، می‌توانید ساعت هوشمند را با لباس‌های مختلف ست کنید و سلیقه خود را به بهترین شکل نشان دهید. البته توجه داشته باشید که راحتی، یکی از مهمترین نکات استفاده از ساعت هوشمند است. در نتیجه بندهای فلزی با این که ظاهر زیبا و جذابی دارند، شاید برای استفاده در تمام مدت روز مناسب نبوده و شما را خسته کنند.

قابلیت‌های مهم دیگری که قبل از خرید ساعت هوشمند باید در نظر بگیرید:

قابلیت‌های مهم دیگری که قبل از خرید ساعت هوشمند باید در نظر بگیرید

تعداد برنامه‌ها: ساعت هوشمند اپل، ساعت هوشمند سامسونگ و ساعت‌های مجهز به سیستم عامل Wear OS دارای تعداد بسیار زیادی برنامه قابل دانلود هستند. اما ساعت‌های بدون سیستم عامل امکان نصب برنامه‌ را ندارند.

پشتیبانی از تماس تلفنی: این که در خیابان با ساعت خود صحبت کنید شاید خیلی جالب به نظر نرسد، اما گاهی اوقات چنین قابلیتی بسیار کاربردی خواهد بود. ساعت‌هایی که دارای بلندگو و میکروفون داخلی هستند اجازه این کار را به شما می‌دهند.

فعالیت‌های ورزشی، GPS و حسگر ضربان قلب: نظارت بر فعالیت‌های ورزشی یکی از کاربردهای اصلی ساعت‌های هوشمند است. اگر به صورت حرفه‌ای ورزش می‌کنید، توصیه می‌کنیم یکی از ساعت‌های هوشمندی که به صورت تخصصی برای ورزشکاران ساخته شده را انتخاب کنید (مثلاً محصولات Fitbit و Garmin). البته کاربران عادی هم باید در انتخاب ساعت هوشمند با توانایی‌های ورزشی آن توجه کنند. امروزه بسیاری از ساعت‌ها و مچ‌بندهای هوشمند، علاوه بر حسگرهای فوق، به موارد دیگری از جمله حسگر اندازه‌گیری اکسیژن خون و ... مجهز شده‌اند که می‌تواند کاربرد زیادی داشته باشد.