فیلتر




هدفون، هدست، هندزفری

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448
1 2 3 4 5

هدفون‌های بی‌سیم و بلوتوثی

هدفون‌های بی‌سیم و بلوتوثی

همه‌ی دستگاه‌های بی‌سیم، بلوتوثی نیستند، اما همه‌ی دستگاه‌های بلوتوثی، بی‌سیم‌ محسوب می‌شوند؛ و این تفاوت میان هدفون‌های بلوتوثی و بی‌سیم است.

هدفون‌های بی‌سیم از طریق امواج رادیویی یا مادون قرمز به یک دستگاه متصل می‌شوند و با توجه به محیط، طول زیادی را پوشش می‌دهند.

از طرفی دیگر هدفون‌های بلوتوثی، هدفون‌هایی هستند که از طریق بلوتوث به یک دستگاه وصل می‌شوند و با توجه به محیط شعاع کمتری به پوشش می‌دهند.

هدفون بی‌سیم چیست؟

هدفون بی‌سیم چیست؟

هدفون‌های بی‌سیم امواج صدا را از طریق ارسال امواج رادیویی یا مادون قرمز انتقال می‌دهند.

امواج مادون قرمز درست مانند ریموت کنترل تلویزیون شما کار می‌کند، در هدفون‌ها هم امواج مادون قرمز از پایه‌ی هدفون به هدفون منتقل می‌شود. محدوده‌ی پوششی در این هدفون‌ها محدود است و تا حدود 7 متر یا کمتر را پوشش می‌دهد.

امواج رادیویی قوی‌تر هستند محدوده بیشتری را پوشش می‌دهند و تا 90 متر اتصالی بدون قطعی دارد.

هدفون‌های بی‌سیم بدون سیم یا کابل کار می‌کنند و معمولا صدا را از پایه‌ای که به دستگاهی مانند کنسول بازی، کامپیوتر یا گوشی هوشمند متصل است می‌گیرد. آنها معمولا از باتری‌های معمولی استفاده می‌کنند و به راحتی قابلیت شارژ دوباره یا تعویض باتری را دارند.

اندازه‌ی آنها معمولا کوچک‌تر و به گوش شما نزدیک‌تر است، به همین دلیل امکان گوش کردن به موسیقی و تماشای فیلم را می‌دهد. در گذشته هنگامی که راجع به هدفون‌های بلوتوثی صحبت می‌کردیم، منظورمان آن هدفون‌هایی بود که از امواج مادون قرمز استفاده می‌کردند که هنوز در بازار عرضه می‌شوند. 

فناوری‌های بی‌سیم زیادی موجود است که نیاز به اتصال بلوتوثی ندارد مانند هدفون‌های گیمینگ.

هدفون‌ بلوتوثی چیست؟

هدفون‌ بلوتوثی چیست؟

یکی از شگفت‌انگیزترین فناوری‌های بی‌سیم، بلوتوث است که با اینکه محدوده‌ی پوششی کمتری دارد ولی به بیشتر دستگاه-ها بدون استفاده از سیم متصل می‌شود. این فناوری در ارسال و دریافت داده در دستگاه‌هایی مانند گوشی هوشمند، لپ‌تاپ، تبلت و غیره که مجهز به بلوتوث هستند کارایی دارد.

هدفون‌های بلوتوثی مستقیماً به دستگاه‌های شما وصل می‌شود و لذت گوش کردن بی‌سیم را به شما می‌دهد. این فناوری تقریباً در تمامی دستگاه‌های پیشرفته مانند لپ‌تاپ، گوشی هوشمند و اسپیکرها دیده می‌شود که معمولا محدوده‌ی پوششی کمی دارند.

امواج بلوتوثی در چیپست‌های کوچک کامپیوتری عرضه می‌شوند و امکان اتصال دستگاه‌ها به یکدیگر را فراهم می‌کنند. از آنجایی که اسم دستگاه‌های بلوتوثی و بی‌سیم گاها به جای یکدیگر استفاده می‌شوند، ما معمولا این دو را با یکدیگر اشتباه می‌گیریم.

هدفون‌های بلوتوثی و محفظه‌دار طوری طراحی شده‌اند که هر گوشی بدون سیم و بصورت مستقیم به گوشی متصل می‌شوند. بعضی از این هدفون‌ها عبارتند از Apple Airpod, Bose SoundSport Wireless, Sennheiser Momentum True Wireless

تفاوت‌های اصلی بین هدفون‌های بلوتوثی و بی‌سیم

تفاوت‌های اصلی بین هدفون‌های بلوتوثی و بی‌سیم

  • همه‌ی هدفون‌های بی‌سیم بلوتوثی نیستند اما همه‌ی هدفون‌های بلوتوثی، بی‌سیم محسوب می‌شوند.
  • هدفون‌های بی‌سیم معمولا احتیاج به یک آداپتور برای اتصال به دستگاه دارند اما بلوتوث در داخل دستگاه طراحی شده است.
  • هدفون‌های بی‌سیم از امواج رادیویی یا مادون قرمز برای انتقال امواج صدا استفاده می‌کنند اما هدفون‌های بلوتوثی از امواج رادیویی.
  • هدفون‌های بی‌سیم بر اساس شرایط محیطی شعاعی تقریبا 90 متری را پوشش می‌دهند اما هدفون‌های بلوتوثی معمولا شعاعی برابر با 9 متر یا کمتر را پوشش می‌دهند.
  • هدفون‌های بی‌سیم همیشه با همه‌ی دستگاه‌ها همگام نیستند، اما هدفون‌های بلوتوثی با اکثر دستگاه‌هایی که مجهز به بلوتوث هستند همگام است.

5 دلیل برای خرید هدفون بلوتوثی

5 دلیل برای خرید هدفون بلوتوثی

اگر تا به حال هدفون بلوتوثی نداشته‌اید، این 5 دلیل شما را قانع به خرید می‌کند.

1- بی‌سیم بودن

اولین دلیل برای خرید یک هدفون بلوتوثی، بی‌سیم بودن آنهاست که به شما آزادی در حرکت می‌دهد. با هدفون‌های بلوتوثی شما دیگر نگران پیچ خوردن سیم هدفون نیستید، همینطور دیگر مجبور نیستید تا گوشی خود را در خانه همراه خود حمل کنید. با پیشرفت گوشی‌های هوشمند، بعضی از برندها به مرور در حال حذف جک 3.5 میلی‌متری هدفون هستند، هدفون‌های بلوتوثی خیال شما را از این بابت راحت می‌کنند.

2- بهبود کیفیت صدا و پایداری در اتصال

کیفیت صدا در هدفون های بلوتوث

در دوره‌ای که هدفون‌های بلوتوثی تازه به بازار عرضه شده بودند، اتصال آنها ناپایدار بود و وصل کردن آن به گوشی آزاردهنده. قیمت این هدفون‌ها بالا بود و کیفیت صدا هم تعریف چندانی نداشت، اما در حال حاضر اینطور نیست.

امروزه اتصال هدفون به گوشی به آسانی هر چه تمام‌تر است بعنوان مثال با باز کردن محفظه‌ی شارژ ایرپاد است. بلوتوث نسخه‌ی 5.0 پوشش دو برابری را عرضه می‌کند و اتصالی پایدار را برای شما فراهم می‌آورد. بیشتر دستگاه‌ها مجهز به بلوتوث هستند و اتصال به آنها بسیار کاربردی و ساده است. بعضی از کاربران از کیفیت صدای هدفون‌های بلوتوثی گله می‌کنند و این مسئله درست است که کیفیت صدای هدفون‌های بلوتوثی به کیفیت صدای هدفون‌های سیم‌دار نمی‌رسد، اما کیفیت صدای هدفون بلوتوثی برای اکثریت مصرف‌کنندگان خوب است. کدک‌های بلوتوثی با کیفیت راه درازی را پشت سر گذاشته‌اند و امروزه هدفون‌های بلوتوثی مجهز به کدک SBC شده‌اند. فاصله‌ی کیفیت صدایی که میان هدفون‌های بلوتوثی و سیم‌دار برای بعضی از کاربران محسوس است، هر روز کمتر می‌شود.

3- طول عمر عالی باتری‌ هدفون‌های بلوتوثی

طول عمر عالی باتری‌ هدفون‌های بلوتوثی

در حالیکه شارژ کردن یک دستگاه دیگر شاید برای شما اذیت‌کننده باشد، اما این کار برای دستگاه‌های قابل حمل که راحتی را برای شما به ارمغان می‌آورند، امری ضروری است. گوشی‌های هوشمند، لپ‌تاپ‌ها، کفش‌های هوشمند نایک و هر چیز جذاب و راحت دیگری نیاز به باتری دارد، این مسئله برای صدا هم صدق می‌کند.

خوشبختانه، طول عمر باتری هدفون‌های بلوتوثی عموماً خوب هستند و بر اساس انتخاب شما چیزی حدود 20 ساعت شارژ خواهند داشت. هدفون‌های بلوتوثی پشت گردنی با یک بار شارژ تا 10 ساعت توانایی پخش موسیقی را خواهند داشت. این در حالی است که هدفون‌های بلوتوثی دارای محفظه‌ی شارژ راحت‌تر هستند اما باتری‌های کوچک‌تر با عمر کمتر دارند. فارغ از اینها، اکثر هدفون‌های بلوتوثی به احتیاجات شما در طی روز پاسخ می‌دهند، بعنوان مثال شما با خرید هدفون Sony WH-100XM3 که مجهز به کاهش نویز محیطی نیز می‌باشد، تا 20 ساعت امکان پخش صدا خواهید داشت. شارژ کردن هدفون‌های بلوتوثی، کاری است که شما تقریبا هر هفته یک بار انجام دهید که به راحتی‌اش می‌ارزد. بعلاوه، تعدادی از هدفون‌های بلوتوثی بزرگ‌تر امکان اتصال با سیم را هم به شما می‌دهند که در صورت تمام شدن باتری، از اتصال سیمی استفاده کنید.

4- قفل نشدن گوشی هنگام متصل بودن به «دستگاه‌های مورد اعتماد»

هدفون‌های بلوتوثی

«دستگاه‌های مورد اعتماد» دستگاه‌های هوشمندی هستند که شما به اصطلاح به آن اعتماد دارید، پس تا وقتی که این دستگاه‌ها به گوشی شما متصل‌اند، گوشی شما قفل نمی‌شود. برای وارد کردن دستگاه‌تان به لیست «دستگاه‌های مورد اعتماد»، فقط نیاز به دستگاهی دارید که بلوتوث و باتری داشته باشد، بعنوان مثال تا وقتی که گوشی هوشمندتان در نزدیکی مچ‌بند هوشمند، ساعت هوشمند یا هدفون بلوتوثی شما باشد، گوشی‌‌تان قفل نخواهد شد. شما برای استفاده از این قابلیت نیاز به اتصال بی‌سیم دارید، بنابر این هدفون‌های سیم‌دار از این قابلیت پشتیبانی نمی‌کنند، اما اگر شما از هدفون‌های بلوتوثی یا گجت‌های پوشیدنی استفاده دارید، این قابلیت می‌تواند برای شما کاربردی باشد.

5- آزادی در انتخاب

یکی از نکات مثبتی که کمتر به آن توجه می‌شود، انحصاری نبودن آنهاست اما این مسئله برای هدفون‌های سیم‌دار صدق نمی‌کند. فقط کافی است تا یک هدفون سیم‌دار با کابل اشتباه یا بی‌کیفیت بخرید، کیفیت صدای ضعیف شما را از این خرید پشیمان خواهد کرد. با خرید هدفون‌های سیم‌دار، شما شانس استفاده از آن بر روی گوشی‌های هوشمندی که جک 3.5 میلی‌متری ندارند را هم از دست خواهید داد. اما هدفون‌های بلوتوثی تقریبا با همه چیز کار می‌کنند و برای هر شرایطی مناسب‌اند، حتی هنگام بسکتبال بازی کردن.

نتیجه‌گیری

منطقی است که دستگاهی که خریداری می‌کنید باید با بر اساس نیازهای شما باشد. با توجه به سلیقه و ترجیحی که دارید، شما می‌توانید هدفون بلوتوثی یا بی‌سیم بخرید. دنبال هدفون‌هایی با ظاهر خوب و زیبا نباشید، دنبال ویژگی‌های مختلف مانند همگام‌سازی، محدوده‌ی پوشش، کیفیت صدا و غیره بگردید. قبل از خرید همه‌ی جوانب را بسنجید. تفاوت اصلی این دو هدفون، محدوده‌ی پوشش است، بقیه‌ی موارد بستگی به سلیقه و استفاده‌ی هر شخص دارد.

شما با توجه به نیاز و بودجه‌تان، گزینه‌های زیادی برای انتخاب از میان هدفون‌های بلوتوثی دارید. بهترین چیز راجع به خرید هدفون‌های بلوتوثی آن است که شما مجبور به دور انداختن هدفون‌های سیم‌دار قدیمی خود نیستید و می‌توانید در شرایط مناسب از هر کدام که خواستید استفاده کنید. پس سوال اصلی این نیست که چرا باید هدفون بی‌سیم بخریم، سوال اصلی آن است که چرا یک هدفون بلوتوثی نخریم؟