فیلتر




هدست بلوتوث

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

راهنمای خرید هدست بلوتوثی

همه‌ی هدست‌های بلوتوثی با یکدیگر برابر نیستند. قیمت، ویژگی‌ها و کارکرد هدست‌های بلوتوثی با یکدیگر متفاوت‌اند. بعضی از این تفاوت‌ها ممکن است بارز باشند و بعضی بر اساس سلیقه و انتخاب کاربر.

در ادامه؛ هفت ویژگی‌ای که برای انتخاب و خرید هدست بلوتوثی باید مد نظر قرار دهید را بررسی می‌کنیم.

1- شارژ هدست

هدست‌ها دارای یک کابل شارژ و ورودی USB هستند. ورودی شارژ در این هدست‌ها می‌بایست USB (micro یا mini) باشد و طرف دیگر آن هم USB استاندارد که امکان شارژ هدست را از طریق لپ‌تاپ، کامپیوتر شخصی و یا شارژر برای شما فراهم کند.

این ویژگی باعث می‌شود تا شما کابل‌های کمتری را با خود حمل کنید و یا حتی اگر کابل خود را گم کردید، بتوانید به راحتی از کسی قرض بگیرید یا از فروشگاه‌ها تهیه کنید. به عنوان مثال هدست‌های بلوتوثی Aliph Jawbone از همه نظر مناسب‌ بودند اما دو نسخه‌ی ابتدایی این هدست‌ها از کابل مخصوص و انحصاری برای شارژ استفاده می‌کردند.

2- اندازه بودن هدست

قرارگیری مناسب هدست در گوش یا روی سر شما اهمیت زیادی دارد، مخصوصاً اگر شما در حال راه رفتن یا ورزش کردن باشید، یا حتی سرتان را به نشانه‌ی تایید برای کسی تکان می‌دهید. پس توجه کنید که هدست مورد نظر شما طوری داخل گوش یا روی سر قرار بگیرد که با تکان خوردن و جابه‌جایی از گوش یا سرتان جدا نشود.

3- کیفیت صدا

امروزه تعدادی از هدست‌ها مجهز به تکنولوژی حذف یا کاهش نویز محیط هستند، اما نه همه‌ی آنها. شما می‌توانید با برقراری یک تماس تلفنی یا گوش کردن به موسیقی از کیفیت صدای هدست‌ مورد نظرتان مطمئن شوید. صدای پخش شده از هدست‌ باید طوری باشد که شما بتوانید در یک محیط نسبتاً شلوغ، تماس تلفنی برقرار کنید یا به موسیقی مورد علاقه‌تان گوش دهید.

4- اجزا و لوازم جانبی

شارژ هدست‌ها باید مستقیماً از طریق کابل و ورودی شارژ هدفون انجام بگیرد و وجود اجزا و لوازم جانبی اضافه، نگهداری و حمل آنها را برای کاربر دشوار می‌کند. همینطور اجزای هدست‌ هم نباید بطور کامل و به راحتی امکان جدا شدن از هم را داشته باشند، چرا که به مرور می‌تواند باعث شکننده شدن و از بین رفتن هدست‌ شود.

5- کنترل هدست‌

به یاد داشته باشید که کنترل و اعمال دستورهایی مانند کم یا زیاد کردن صدا، قبول یا رد تماس و غیره از طریق انگشتان شما و بدون نگاه کردن صورت می‌گیرد، پس قرارگیری مناسب دکمه‌ها یا عملکرد مناسب صفحه‌ی لمسی اهمیت بسیاری دارد.

6- راحتی

ممکن است شما کل روز یا هفته را با این هدست‌ سپری کنید، پس راحتی را در نظر بگیرید.

7- ظاهر

از آنجایی که ممکن است از هدفون در محل کار یا هنگام ورزش کردن استفاده کنیم، ظاهر هدست‌ نیز اهمیت خاص خودش را دارد. عده‌ای هنگام خرید هدست‌ بلوتوثی رنگ روشن انتخاب می‌کنند تا در صورتی که آنرا گم کردند یا از دستشان افتاد، به راحتی بتوانند آنرا پیدا کنند. گرچه بعضی از هدفون‌ها قابلیتی مخصوص برای این مواقع دارند و با پخش یک صدای بلند شبیه به آلارم، کاربر را از موقعیت هدفون آگاه می‌سازند.

ویژگی‌های کاربردی ولی غیر ضروری در هدست‌ها

1- کنترل صوتی آسان: امروزه تقریباً همه‌ی هدست‌ها بواسطه‌ی اتصال به گوشی‌های هوشمند قابلیت اجرای دستورهای صوتی را دارند که کار را برای کاربر راحت می‌کند. دستورهایی مثل برقراری تماس، پخش یا توقف موسیقی و …

2- اتصال همزمان: این ویژگی به شما امکان اتصال هدست‌ به 2 یا چند دستگاه به طور همزمان را برای شما فراهم می‌کند.

3- شارژ سریع: بعضی از هدست‌ها موجود در بازار مجهز به شارژ سریع هستند که می‌تواند برای افراد بسیار کاربردی باشد. 

هدست‌های بلوتوثی چطور کار می‌کنند؟

هدست‌های بلوتوثی از طریق یک سری امواج بی‌سیم مخصوص به گوشی همراه شما متصل می‌شوند. این تکنولوژی به منظور حذف تدریجی سیم‌‌ها توسعه پیدا کرد و صدایی با کیفیت و در عین حال امن را برای شما فراهم می‌کند. آغاز عرضه‌ی تکنولوژی بلوتوث به سال 1998 میلادی بر می‌گردد و اولین هدست‌ بلوتوثی هم در سال 2000 میلادی روانه‌ی بازار شد.

شبکه‌ی بلوتوث

هدست‌های بلوتوثی هم بعنوان فرستنده و هم بعنوان گیرنده امواج بی‌سیم عمل می‌کنند. تکنولوژی استفاده شده در بلوتوث از تکنولوژی دیگر امواج بی‌سیم متفاوت است. امواج بلوتوث از یک الگوریتم پیچیده برای ارسال و دریافت صدایی شفاف استفاده می‌کند. بعضی از هدست‌های بلوتوثی امکان اتصال به چند دستگاه بطور همزمان را دارند که یک قابلیت کاربردی محسوب می‌شود.

اتصال

شما برای استفاده‌ از هدست‌های بلوتوثی، ابتدا نیاز دارید که هدست‌ را به گوشی همراه معرفی کنید و به اصطلاح هدست‌ را با گوشی همراه pair کنید. برای این کار، بلوتوث هر دو دستگاه باید روشن باشد و روی حالت دسترسی آزاد قرار بگیرد. بعضی از هدست‌ها هنگام اتصال برای اولین بار، نیاز به یک رمز عبور دارند تا اتصال امن را بین هدفون و دستگاه برقرار کنند.

انرژی

درست مثل هر دستگاه دیگری، طول عمر باتری هدست‌های بلوتوثی هم از اهمیت زیادی برخوردار است. امواج بلوتوث محدوده‌ی کمی را مورد پوشش قرار می‌دهند و بنابراین انرژی کمتری را صرف ارسال و دریافت امواج بی‌سیم می‌کنند. محدوده‌ی مورد پوشش امواج بلوتوث برای انواع هدست‌ها متفاوت است اما معمولا تا 50 متر است.

تکنولوژی هدست‌

کیفیت صدای هدست‌های بی‌سیم اغلب خوب می‌باشند اما بعضی از هدست‌ها از قابلیت کاهش یا حذف نویز محیط هم استفاده می‌کنند تا صدا را با کیفیت بهتر و تداخل کمتری دریافت کنند. همینطور بعضی از شرکت‌ها از دو میکروفون داخل هدفون‌ها استفاده می‌کنند تا تضمینی برای صدایی شفاف باشد.

دلیل متصل نشدن هدست‌

دلیل متصل نشدن هدست‌

هدست‌های بلوتوثی یک لوازم جانبی بسیار کاربردی برای زندگی روزمره‌ی ما محسوب می‌شوند اما اگر اتصال آنها دچار مشکل شود، عیب‌یابی آن ممکن است کمی برای ما دشوار باشد. در ادامه با یادگیری چند کار ساده می‌توانید ایراد اتصال هدست‌ بلوتوثی‌تان را برطرف کنید.

تداخل با امواج Wi-Fi

رایج‌ترین ایرادی که برای هدست‌های بلوتوثی پیش می‌آید، تداخل آن با امواج Wi-Fi است. بعضی از گوشی‌ها، تبلت‌ها و لپ-تاپ‌ها قابلیتی دارند که از امک برقراری اتصال وای‌فای و بلوتوث بطور همزمان پشتیبانی می‌کند. در بعضی از موارد، عملکرد بلوتوث ممکن است بخاطر حجم ترافیکی دانلود یا آپلود، تحت تاثیر قرار بگیرد. بعنوان مثال هنگامی که شما در حال گوش دادن به موسیقی یا تماشای فیلم بصورت آنلاین هستید، برای اتصال بلوتوث به دستگاه باید موسیقی یا فیلم تا لحظه‌ی اتصال، متوقف کنید. اگر باز هم مشکل داشتید، وای‌فای گوشی‌تان را خاموش کنید و بعد به بلوتوث متصل شوید. برخی دیگر از لوازمی که می‌توانند برای امواج بلوتوثی تداخل ایجاد کنند عبارتند از: ماکروفر، لامپ مهتابی یا حتی بعضی از کابل‌های برق. یک راه دیگر برای برطرف کردن تداخل امواج، تغییر کانال رادیویی مودم اینترنت است که از طریق تنظیمات مودم انجام می‌گیرد.

تنظیمات اتصال بلوتوث را بررسی کنید

بعضاً ممکن است بلوتوث دستگاه شما خاموش باشد و فقط با روشن کردن آن مشکل شما برطرف شود. نکته‌ی بعدی، بررسی «در دسترس بودن» دستگاه شماست که در گوشی‌های همراه در بخش تنظیمات بلوتوث، و در هدست‌های بلوتوثی با نگه داشتن یک دکمه انجام می‌گیرد. به راهنمای دستگاه نگاهی بیندازید تا از نحوه فعال کردن قابلیت «در دسترس بودن» مطلع شوید. همینطور بررسی کنید که هدست‌ شما به یک دستگاه دیگر مانند لپ‌تاپ یا یک گوشی دیگر متصل نباشد. گاهاً روشن و خاموش کردن بلوتوث یا خود دستگاه هم می‌تواند مشکل را رفع کند.

میزان شارژ باتری را بررسی کنید

یک دلیل رایج دیگر، کم بودن شارژ هدست‌هاست. بعضی از هدست‌ها هنگامی که به انتهای شارژ دستگاه نزدیک می‌شوند دیگر به درستی کار نمی‌کنند و ممکن است در اتصال و برقراری ارتباط دچار مشکل شوند. اگر مشکلی در اتصال دارید، شارژ کردن هدست‌تان می‌تواند یکی از ساده‌ترین راه‌ها باشد. اگر باتری‌های هدفون شما قابلیت تعویض را دارند، آنها را تعویض کنید و از باتری جدید استفاده کنید.

هدست را دوباره به دستگاه معرفی کنید

اگر هیچکدام از این راهکارها جواب نداد، شاید نیاز باشد تا شما اتصال را از گوشی خودتان حذف کنید و دوباره هدست را به دستگاه معرفی کنید. شاید تشخیص اینکه ایراد از گوشی همراه است یا هدست کمی دشوار باشد اما تعریف دوباره‌ی هدست به گوشی همراه احتمالاً مشکل را برطرف می‌کند. پروسه‌ی حذف اتصال از گوشی ممکن است برای هر گوشی همراه متفاوت باشد اما پیدا کردن از تنظیمات بلوتوث کار سختی نیست. بعد از اینکه اتصال قبلی را از گوشی‌تان حذف کردید، گوشی همراه را دوباره در حالت «در دسترس بودن» قرار دهید و هدست را به گوشی معرفی کنید. شما همینطور می‌توانید با استفاده از دفترچه راهنمایی که در جعبه‌ی گوشی همراه قرار دارد، یا جستجو در اینترنت و ارتباط با شرکت تولیدکننده مشکل خود را رفع کنید.