فیلتر




پردازنده INTEL

جدیدترین هاپربازدیدترین هامحبوب‌‌ترینپرفروش‌ترینارزان‌ترینگران‌ترین
تعداد نمایش 122448

راهنمای کامل پردازنده‌های اینتل

راهنمای کامل پردازنده‌های اینتل

شرکت اینتل مدت‌هاست که تولیدکننده بهترین پردازنده‌های موجود در بازار است اما تعدد مدل‌های موجود، اسامی و نسل پردازنده می‌تواند برای خریداران کمی گیج‌کننده باشد.

در ادامه ما راجع به برند، نسل و مدل‌ پردازنده‌های اینتل به زبان ساده توضیح خواهیم داد تا اگر شما Intel Core™ i3-8145U یا Intel Core i7-10510Y را دیدید، دقیق متوجه شوید که هر کدام از این اعداد و حروف به چه معناست. 

ما همینطور به جدیدترین نسل پردازنده‌ها (نسل 11) و پشتیبانی آنها از پلتفرم Evo ، تفاوت و شباهت‌های بین پردازنده‌های Xeon, Pentium و Celeron نیز خواهیم پرداخت.

پردازنده‌های اینتل

پردازنده‌های اینتل

پردازنده‌های اینتل پرطرفدارترین پردازنده برای کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها در جهان هستند. این پردازنده‌ها در مدل‌ها و اسم‌های مختلفی مانند Xeon ،Pentium و Celeron عرضه می‌شوند. همینطور نسل پردازنده‌ها نیز در عرضه‌ی محصول اهمیت زیادی دارد مانند نسل نهم، دهم و یازدهم که با نام‌های Coffee lake ،Comet یا Ice Lake و Rocket یا Tiger Lake نیز شناخته می‌شوند.

این پردازنده‌ها، قلب تپنده‌ی بیشتر کامپیوترها و لپ تاپ‌های موجود در بازار هستند و البته بعضی از مدل‌ها برای سرعت، پویایی، خلاقیت، اجرای برنامه‌های سنگین و یا گیمینگ طراحی شده‌اند.

قرارداد اسمی پردازنده‌های اینتل

قرارداد اسمی پردازنده‌های اینتل

اینتل برای اینکه پردازنده‌های خود را از یکدیگر متمایز کند، تصمیم گرفت تا اسامی مشخصی برای هر مدل تعیین کند. هر پردازنده یک برند، مدل، نسل، شناسه کالا و خط تولید دارد. به محض اینکه یاد گرفتید هر کدام از این‌ها به چه معنی هستند، می‌توانید هر پردازنده را با یک نگاه تشخیص دهید.

برند: اسم کلی محصول که عبارتند از Core، Xeon، Pentium و Celeron می‌باشد.

مدل: شما در محصولات پردازنده Core شاهد مدل‌هایی مانند i3، i5، i7 و i9 هستید که پیشوند آنها برند Core است. اعداد بالاتر نشانه قوی‌تر بودن در عملکرد و امکانات بیشتر است. پردازنده‌های Xeon، Pentium و Celeron دسته‌بندی اسمی به این صورت ندارند.

نسل: شما بعد از برند و مدل شاهد یک عدد خواهید بود که نشانگر نسل آن پردازنده است؛ بعنوان مثال نسل نهم، دهم یا یازدهم. این اعداد نشان‌دهنده‌ی سال تولید پردازنده هستند؛ نسل نهم پردازنده‌های اینتل در سال 2018-2019 میلادی منتشر شدند، نسل دهم در سال 2019-2020 و نسل یازدهم نیز در سال 2020-2021.

شناسه کالا: این بخش نشانگری دقیق‌تر از مدل پردازنده در هر برند و نسل پردازنده است. اعداد بالاتر اصولاً نشان‌دهنده‌ی امکانات بیشتر است اما شما نمی‌توانید دو برند مختلف را با این روش با یکدیگر مقایسه کنید، مثل Core و Xeon.

خط تولید: خط تولید پسوندی است که در انتهای اسم هر پردازنده‌ی اینتل وجود دارد که نشان می‌دهد هر پردازنده اصولاً برای چه کاری طراحی شده است. بعنوان مثال، پسوند XE در انتهای پردازند‌های Core بیانگر عملکرد حداکثری است.

نکته‌ای درباره این قراردادهای اسمی: این قراردادها از قاعده‌ی خاص پیروی نمی‌کنند. فقط برند و مدل دارای اعداد و نمادهایی است که بیانگر اطلاعات مدل پردازنده‌هاست، و شناسه کالا و خط تولید از کد استاندارد خاصی برای تمییز یک محصول از محصول دیگر استفاده نمی‌کنند.

سری پردازنده‌های اینتل

سری پردازنده‌های اینتل

یکی از آسان‌ترین مواردی که تشخیص آن در اسم پردازنده‌ ممکن است، نسل پردازنده است. کارشناسان حوزه فناوری معمولاً راجع به نسل نهم، دهم یا یازدهم یا Whiskey، Ice و Sky صحبت می‌کنند اما در حقیقت، Lake، نسل و سازماندهی کامپیوتر (microarchitecture) همه به یک معنی هستند.

هر نسل جدید از پردازنده‌ها اصولاً تغییرات مثبت و چشمگیری به آنها اضافه می‌کند و باعث افزایش کارایی و اتصال دستگاه مانند طول عمر باتری بیشتر، نرخ کلاک سریع‌تر تا 5.3GHz، WiFi 6، پشتیبانی از تکنولوژی Thunderbolt™ و کیفیت تصویر 4K می‌شود.

جدیدترین پردازنده‌ی اینتل چیست؟

جدیدترین پردازنده‌ی اینتل چیست؟

تا اوایل سال 2021، جدیدترین نسل پردازنده‌ها برای لپ‌تاپ‌ها، نسل یازدهم Tiger Lake ، و نسل یازدهم Rocket Lake برای کامپیوترها می‌باشد. نسل یازدهم پردازنده‌ها برای کامپیوتر از پلتفرم جدید Evo پشتیبانی می‌کند؛ این پلتفرم سخت‌افزاری است که دستگاه را در کمتر از 1 ثانیه روشن می‌کند و در یک چشم بهم زدن برنامه‌ها را برای شما باز و بسته می‌کند و عملکرد فوق‌العاده‌ای دارد.

  1. پردازنده‌های Intel Core

پردازنده‌های Intel Core

پردازنده‌های Core پردازنده پرچمدار شرکت اینتل است که اولین بار در سال 2006 میلادی معرفی شد و جایگزین پردازنده محبوب Pentium شد. این پردازنده‌ها در مدل‌های مختلف مانند i3، i5، i7، i9 و X موجود هستند و هر 1 یا 2 سال یکبار یک نسل جدید معرفی می‌کنند.

دو قانون کلی: 1) هر چقدر عدد Core i بالاتر باشد، آن پردازنده بهتر است. 2) هر چقدر نسل پردازنده جدیدتر باشد، پردازنده بهتر است.

پس پردازنده Core i7 عملکردی بهتر از پردازنده Core i5 ، و نسل یازدهم پردازنده Core i9 عملکرد بهتری از نسل دهم پردازنده Core i9 دارد.

  1. پردازنده‌های Intel Xeon

پردازنده‌های Intel Xeon

پردازنده‌های Xeon، پردازنده‌های اداری شرکت اینتل هستند و نرخ کلاک آنها با خانواده Core قابل مقایسه است. نقطه‌ی قابل توجه این پردازنده‌ها پشتیبانی آنها از ECC (حافظه تصحیح خطا) است که برای برنامه‌های محاسباتی و علمی امری ضروری است.

جدای از اسامی نسل پردازنده‌های Core، اینتل اسم مدل 2019 پردازنده Xeon را «نسل دوم Xeon» و مدل 2020 را «نسل سوم Xeon» گذاشت که هیچ ارتباطی به عملکرد آنها مانند نسل دهم یا یازدهم پردازنده‌های Core ندارد. اولین پردازنده Xeon در سال 1998 معرفی شد و پس از آن، مدل‌های بعدی این سری از پردازنده‌ها بطور منظم در حال عرضه هستند.

  1. پردازنده‌های Intel Pentium

پردازنده‌های Intel Pentium

این پردازنده‌ها، پردازنده‌های میان‌رده‌ی شرکت اینتل محسوب می‌شوند که علی رغم قیمت پایین در مقایسه با پردازنده‌های Core و Xeon، عملکردی خوب دارند. نرخ کلاک این پردازنده‌ها با نرخ کلاک پردازنده‌های Core برابری می‌کند اما ویژگی‌هایی مثل Turbo Boost و HyperThreading را ندارد که باعث قیمت پایین آن شده است. این یعنی اگر شما قصد ندارید از برنامه‌های سنگین برای طراحی و غیره استفاده کنید، پردازنده‌های Pentium بهترین انتخاب برای شما هستند.

  1. پردازنده‌های Intel Celeron

پردازنده‌های Intel Celeron

پردازدنده‌های Celeron پردازنده‌هایی هستند که برای کامپیوترها و لپ‌تاپ‌ها بر اساس پردازده Pentium چهارهسته‌ای درست شده‌اند. این پردازنده‌ها حافظه کش و سرعت کمتری دارند که باعث می‌شود آنها یک پردازنده‌ی مقرون به صرفه محسوب شوند. سری پردازنده‌های Celeron برای افرادی که قصد وبگردی دارند و نمی‌خواهند از برنامه‌های سنگین استفاده کنند مناسب است.

اولین پردازنده Celeron در سال 1998 عرضه شد و از آن به بعد، این سری از پردازنده‌های اینتل بطور منظم در حال عرضه است. جدیدترین پردازنده‌های Celeron، Celeron N4500 و Celeron N5100 نام دارند که نرخ کلاک آنها 1.1GHz و 1.8GHz و سرعت انفجاری (burst speed) آنها نیز 2.8GHz می‌باشد.

جمع‌بندی :

اینتل هر ساله صدها مدل پردازنده مختلف تولید می‌کند که در ادامه نگاهی کوتاه به مهمترین‌های آنها می‌کنیم:

  1. پردازنده Core پردازنده پرچمدار و قدرتمند شرکت اینتل است که برای کارهای اداری و شخصی مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  2. سری پردازنده‌های Xeon پردازنده‌هایی هستند که برای کارهای علمی و داده‌های سنگین مورد استفاده قرار می‌گیرند.
  3. پردازنده‌های Pentium از سری پردازنده‌های مقرون به صرفه اینتل هستند که عملکردی خوب با قیمت مناسب دارند.
  4. پردازنده‌های Celeron یک پردازنده ابتدایی محسوب می‌شود و عملکردی سریع برای افرادی که قصد انجام کار سبک را دارند فراهم می‌کند.